Bursa Kent Konseyi Başkan Adayı Aksoy: Bursa Anayasası'nın oluşmasında katkı vermeye çalışacağız

Bursa Kent Konseyi Başkan Adayı Aksoy: Bursa Anayasası'nın oluşmasında katkı vermeye çalışacağız

Bursa Kent Konseyi Başkan Adayı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Pazar günü yapılacak Bursa Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi Bursada Bugün'e konuştu. Aksoy, "Başkan Mustafa Bozbey'in baştan itibaren zaten sözü vardı. "Bursa'nın Anayasası" dediğimiz çevre düzeni planının oluşmasında ve doğru şekilde planlanmasında katkı vermeye çalışacağız" dedi.

2024.06.27 10:14 - Son Güncellenme: 2024.06.27 10:38 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa Kent Konseyi Başkan Adayı Aksoy: Bursa Anayasası'nın oluşmasında katkı vermeye çalışacağız

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Bursa Kent Konseyi, 30 Haziran Pazar günü yeni başkanını belirleyecek. Bursa Kent Konseyi başkanlığına aday olan Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, yeni yol haritasını, ilk gerçekleştireceği projesini ve neden aday olduğunu Bursada Bugün'e anlattı.

"DAHA PAYLAŞILABİLİR BİR BURSA İÇİN ORTAK BİR SİVİL OLARAK ÇALIŞACAĞIZ"

1994 yılından beri Bursa'da yaşadığını söyleyen Bursa Kent Konseyi Başkan Adayı Ertuğrul Aksoy, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker döneminde kent planlamasında görev aldığını söyledi. Ayrıca Aksoy, Bursa'nın temel sorunlarını bildiğini aktardı. Ardından Aksoy, "Bursa'nın çevreyle ve doğayla ilgili sorunlarını biliyorum. Daha yaşanabilir, daha yeşil, daha ulaşılabilir ve daha paylaşılabilir bir Bursa için ortak bir sivil olarak çalışacağız.  Yerel yönetim ve konsey bileşenlerinin arasında bir köprü oluşturmayı düşünüyoruz. Biz daha çok yerelden, alttan gelen görüşleri, talepleri ve projeleri yönetime aktaracak bir sistem oluşturacağız. Ortak çalışacağız, ortak kararlar alacağız. Alınan kararları da takip edeceğiz" dedi.  

"BASKI OLUŞTURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Yeni yol haritasını belirlediklerini dile getiren Aksoy, bugüne kadar Nilüfer'de ve kent konseylerinde birtakım çalışmalar bulunduklarını aktardı. Ayrıca Aksoy, gençlerin kendileri için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. Daha sonra Aksoy, emekliler meclisini ve çevre meclisini aktif hale getirmek istediklerinin altını çizdi. Ardından Aksoy, " Engelliler için daha aktif Bursa'nın paydaşı olan ve Bursa'nın sahibi olan bir anlayışla o insanların düşüncelerini ve görüşlerini yerel yöneticilere aktarmayı, baskı oluşturmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Aksoy, önemli olanın alttan gelecek meclislerin çalıştığı gençlik meclislerinin, emekliler meclisinin, çevre meclisinin ya da odağı başka oluşturacak grupların fikirlerini ve projelerini iletmek düşüncesinde olduklarını dile getirdi. Daha sonra Aksoy, "Yani böyle bir kanal ve yapı oluşturmayı düşünüyoruz. Zaten Kent Konseyinin de böyle bir işlevi olması gerekiyor ve o işleve uygun davranacağız"

İLK PROJE BURSA ANAYASASI OLACAK

Bursa Kent Konseyi başkanı seçildiği zaman ilk gerçekleştirmek istediği projenin Bursa Anayasası olduğunun altını çizen Aksoy, "Şu an ki hedef daha çok paylaşımcı, yaşanabilir ve çevreci anlayışla Bursa'nın sorunlarının çözümünde destek olmak fikirler üretmek var. Başkan Mustafa Bozbey'in baştan itibaren zaten sözü vardı. "Bursa'nın Anayasası" dediğimiz çevre düzeni planının oluşmasında ve doğru şekilde planlanmasında katkı vermeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

 "KENT KONSEYİ BURSA'NIN KENDİSİDİR"

Bursa Kent Konseyi'ni "Bursa'nın kendisi" olarak nitelendiren Aksoy, "Bursa'da ne yaşanması gerekiyorsa, ne üretilmesi gerekiyorsa ve onlar konusunda fikri olan,  fikri paylaşan ve geliştiren bir anlayış diyebilirim" dedi.  

"HER ŞEYİN BURSA' ÇOK GÜZEL OLMASI ADINA BU TEKLİFİ KABUL ETTİM"

Son olarak neden aday olduğunu açıklayan Bursa Kent Konseyi Başkan Adayı Ertuğrul Aksoy, adaylıkla ilgili bir düşüncesinin olmadığını ancak geçmişte yaptığı çalışmalar sonucu aday olduğunu açıkladı. Son olarak Aksoy, "Geçmişten günümüze Bursa'ya dair yaptığım çalışmalar, çevre mücadeleleri, TMMOB'daki 3 dönemlik Ziraat Mühendisleri Odası sürecim oldu. Ayrıca diğer dernekler ile siyasi partilerle birlikte çalışarak ortak görüş oluşturduğum için böyle bir teklif geldi. Ben de her şeyin Bursa' çok güzel olması adına bu teklifi kabul ettim" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.27 10:14 - Son Güncellenme: 2024.06.27 10:38 - MAHMUT VURAL
A