Erdoğan kabinede geniş çaplı revizyon mu yapacak?

Erdoğan kabinede geniş çaplı revizyon mu yapacak?

Ankara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden alınıp alınmayacağına odaklanmışken, kulislerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede geniş çaplı revizyon yapacağı iddiaları konuşulmaya başlandı. Koca ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da aralarında olduğu bakanların da değişeceği, kararların bir bölümünün haftasonu Resmî Gazete'de yayımlanacağı iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti kaynaklarının iddialar karşısında sessiz kalması dikkati çekti. 

2024.06.29 00:55 - Son Güncellenme: 2024.06.29 00:56 - Siyaset - T24
A
Erdoğan kabinede geniş çaplı revizyon mu yapacak?

31 Mart yerel seçiminin ardından gündeme gelen kabine değişikliği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düğmeye bastığı, aşama aşama bazı bakanları değiştireceği öne sürülüyor.

Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre; Erdoğan, özellikle partililer ve vekiller tarafından da eleştirilen bazı bakanları değiştirecek. İlk olarak AK Parti'nin Kızılcahamam kampında vekiller tarafından ağır biçimde eleştirilen Sağlık Bakanı Koca'nın görevden alınacağı iddiası gündeme geldi. Değişikliğin son Resmi Gazete'de yer alacağı öne sürüldü ancak Resmi Gazete'de herhangi bir kararname yayımlanmadı. Buna karşılık, AK Parti'ye yakın kaynaklar, Erdoğan'ın bu konudaki kararını kesin olarak verdiği iddialarını sürdürdü.

Geniş çaplı revizyon

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, X'te yaptığı paylaşımda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kişisel eşyalarını toplayarak istifasını sunduğunu, farklı bakanların da değişeceğini öne sürerek, şunları kaydetti: 

"Yıllardır siyaseti ve AK Parti'yi yakından izlemiş; 14 yıl Başbakanlık muhabirliği yapmış bir gazeteci olarak söylüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, peyder pey her alanda çok kapsamlı değişiklikler yapacak. Başka çare yok; makinenin dişlileri birbirine sürtüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya AK Parti'nin Kızılcahamam kampında çok yüklenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Koca'ya, "Seni görevden alacağım" dedi ve Bakan Koca, istifasını sundu. Süreç böyle...Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler görevine devam edecek. Gitmeyecek ve yeri en sağlam olan bakanları açıklıyorum: Mehmet Şimşek, Ali Yerlikaya, Hakan Fidan, Yılmaz Tunç..."

Milli Eğitim Bakanı iddiası

Aydemir'in paylaşımına paralel olarak, bazı sosyal medya hesaplarında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da değişeceği iddiaları yer aldı.

Bazı hesaplardan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da değişeceği iddiaları paylaşıldı. Ancak AK Parti'ye yakın hesaplarda, Yerlikaya'nın değiştirilmesinin düşünülmediği de belirtildi. 

Hafta sonu iddiası

Erdoğan'ın, Sağlık Bakanı Koca'nın da aralarında olduğu bakanları aşama aşama değiştireceği, bu hafta sonu bu konuda bazı adımların atılabileceği de öne sürüldü. Hafta sonu Resmi Gazete'de kararnamelerin yayımlanmasının sürpriz olmayacağı iddia edildi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.06.29 00:55 - Son Güncellenme: 2024.06.29 00:56 - T24
A