İzmir'de orman yangını: İşte son durum

İzmir'de orman yangını: İşte son durum

Dün İzmir'in Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme ilçelerinde başlayan yangınlar, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Bakan Yumaklı sabah saatlerinde yaptığı açıklamada ise Kuşadası ve Selçuk için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

2024.06.30 09:30 - Son Güncellenme: 2024.06.30 09:37 - Güncel - ENSONHABER
A
İzmir'de orman yangını: İşte son durum

Dün Türkiye genelinde 30'u kırsal 14'ü ormanlık alan olmak üzere toplam 44 yangın çıktı.

İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı.

Rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangınlar, Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Selçuk-Kuşadası karayolu trafiğe kapatıldı.

Günün ilk ışıklarıyla çalışmalar yeniden başladı

Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı.

Selçuk'ta 350 hektarı etkileyen yangın sabahın ilk saatlerinde kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Menderes Karacadağ'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Bir mahalle de tedbir amaçlı tahliye edildi

Alevlerle mücadelede işçilere, TOMA'lar da destek verdi. Yangının ilerlediği Çamönü Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Ormanlık alanın içinde yer alan hobi bahçelerine yapılan evler de boşaltıldı. Yangını kontrol alınırken bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan yangın, Aydın'ın Kuşadası'ndaki ormana da sıçrarken, ekiplerin alevlerle mücadelesi devam ediyor.

Çeşme'de son durum

Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda da henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz ve 1 su ikmal aracı sevk edildi.

Yangının saat 14.34'te başladığı, ekiplerin ilk müdahaleyi 14.47'de yaptığı belirtildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Urla ilçesinde, İzmir-Çeşme Otoyolu kenarındaki otluk alanda da yangın çıktı.

Yangın nedeniyle İzmir'den Çeşme yönüne giden şerit yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatıldı. Ekiplerin müdahalesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Gözaltına alınanlar var

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Menderes'teki yangının bir hobi bahçesinde başladığını kaydetti. Gözaltına alınanlar olduğunu duyurdu.

Selçuk ve Menderes'te ilk belirlemelere göre toplam 500 hektar alan etkilendi. Bakan Yumaklı "Hiçbir evin yanmadığını, yerleşim alanları ve tesislerin tehdit altında olmadığını" ifade etti.

İzmir Çeşme ve Torbalı'daki yangınların kontrol altına alındığını dile getiren Bakan, Balıkesir Susurluk'taki yangına da ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü söyledi.

Çanakkale'deki yangın kontrol altında

Bu arada dün akşam saatlerinde Çanakkale'nin Ezine ilçesinde tarım arazisinde başlayan ve hızla yayılan yangın da ekiplerin 7 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.06.30 09:30 - Son Güncellenme: 2024.06.30 09:37 - ENSONHABER
A