Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye gri listeden çıkarıldı

Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye gri listeden çıkarıldı

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'yi 3 yıl sonra gri listeden çıkarma kararı aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından 'Başardık' mesajını paylaştı.

2024.06.28 11:02 - Son Güncellenme: 2024.06.28 11:10 - Ekonomi - NTV
A
Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye gri listeden çıkarıldı

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF,  gri listesini bu hafta yeniden güncelledi. FATF, 3 yıl sonra Türkiye'nin gri listeden çıkardı.

EKONOMİ HABERLER

Memur ve emekli maaşı temmuz zammı 2024: Memur ve emekli (SSK-Bağkur) maaş zammı ne kadar olacak? Zamlı evde bakım maaşı ne kadar olacak? 2024 memur maaşı temmuz zammına göre evde bakım maaşı ücreti Asgari ücret ara zammında son durum 2024: Asgari ücrete ara zam var mı, temmuzda zam olacak mı? Bakan Işıkhan'dan ara zam açıklaması Memur ve emekli maaşı temmuz zammında son durum 2024: Memur ve emekli maaşı temmuz zammı ne kadar, yüzde kaç olacak? Gözler enflasyon verisinde

BAKAN ŞİMŞEK DUYURDU

Kritik toplantı için Singapur'da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı ve Türk bayrağı emojisi paylaştı.

GRİ LİSTEDEN ÇIKARILIŞ KARARI İLE NE DEĞİŞECEK?

Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyor. Gri listeden çıkış halinde bu fonların Türkiye'ye yatırım yapabilmeleri mümkün olacak. Ayrıca gri listede yer almanın sınır ötesi işlemlerin kısıtlanması ve kredi alınmasını zorlaştırıcı etkileri de bulunuyor.

TÜRKİYE NEDEN GRİ LİSTEYE ALINDI?

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri liste tabir edilen listeye almıştı.

Türkiye, ilerleyen süreçte 40 standardın 39'u ile uyum sağladı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2024.06.28 11:02 - Son Güncellenme: 2024.06.28 11:10 - NTV
A