Özgür Özel: Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi var

Özgür Özel: Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi var

CHP Genel Başkanı Özel, 'erken seçim' mesajına ilişkin soruları yanıtladı. Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi olduğunu ve bu talebin günden güne arttığını kaydeden Özel, "1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum" dedi. Siyasette normalleşme tartışmalarına da değinen Özel, "Kimse muhalefetten yumuşama beklemesin. Muhalefet görevini yapacak" diye konuştu.

2024.06.27 11:38 - Son Güncellenme: 2024.06.27 11:39 - Siyaset - KARAR
A
Özgür Özel: Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için TBMM'de düzenlenen cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erken seçim ve siyasette normalleşme tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Özel "(Yerel seçimler) O günden bu yana yayınlanan anketlerde CHP her ay birinci parti durumunu muhafaza ediyor. Erken seçim talebi her an artıyor. Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi var" diye konuştu.

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Biz 31 Mart seçimlerinde oy isterken bunun bir yerel seçim olduğunu, herkesten oy istediğimizi söylemiştik. Seçim gecesi de şunu söyledik; 'aldığımız desteğin farkındayız. Erken seçimi ancak halk ister.' (Yerel seçimler) O günden bu yana yayınlanan anketlerde CHP her ay birinci parti durumunu muhafaza ediyor. Erken seçim talebi her an artıyor. Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi var" dedi.

Ekonomi bu kadar kötüye giderken asgari ücrete zam yapmazsanız. Esnafı duymaz, para yok derken yandaşlar vergi ödemezse bıçak kemiğe dayanır. Değerlendirmem şudur; bence yıl tamamlanmaz. 1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum. Ben erken seçim ister miyim? Gelecek ay olsun isterim."

"KİMSE MUHALEFETTEN NORMALLEŞME BEKLEMESİN"

Kimsenin muhalefetten normalleşme beklememesi gerektiğini ifade eden Özel, "İhtiyaç olduğunda görüşürüz, normali bu. Muhalefet görevini yapacak" dedi.

Özel, şu ifadeleri kullandı.

"Normalleşme en çok MHP'yi ve içindeki o iki kişiyle temsil eden bir odağı rahatsız etti. Normalleşme hukuka uymaksa onların hukuktan büyük kaygıları var. O odaklar MHP'yi belli bir yere çektiler ve iktidar ortaklarına rest çektirdiler. Dediler ki CHP ile yürüyün. Bizim bu 22 yılın sonunda AK Parti ile yürüyecek bir yolumuz olamaz. Dün Cumhurbaşkanı da şunu söyledi zaten; yani muhalefetle ittifak olmaz diyalog olur dedi. Ben de haftalardır bunu söylüyorum. Bir masa varsa etrafında oturunca bu masa ya ittifak masası olacak ya da devrilecek savaş çıkacak! Siyaset böyle bir yer değil. Bazen rakibinizle oturur müzakere edersiniz. Bunlar başka bir şeydir. İktidar istenileni yapacak enflasyonu düşürecek, yoksulları bu cendereden kurtaracak. Yapabiliyor mu? Görünen yapamıyor. Muhalefet bu toplum kesimlerinin sesi olacak, mitingler yapacak yollara sürecek sesini duyuracak. Anketlere bakarsanız muhalefet görevini yapıyor.

Ben siyasette artık her şeyin normal ilerlemesi için üzerime düşen her şeyi yaparım. Muhalefetle de her türlü diyalogu kurarım, bayramlarda yine bayramlaşırız, ihtiyaç olduğunda yine görüşürüz. Normali budur.

"Bu şartları dayatan MHP'nin çok arzuladığı o gerginlik siyasetini de bu ülke hak etmiyor, o oyunlara gelmeyiz. İstedikleri kadar tehdit etsiler sakinliğimizi koruruz, diyeceğimizi söyleriz. Sözden bir kelime geri, durduğumuz yerden bir adım geri durmayız.

Sayın Erdoğan'ın bazı kelimelerini acaba bunu MHP'ye mi diyor diye bir okuyun."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.06.27 11:38 - Son Güncellenme: 2024.06.27 11:39 - KARAR
A