TR Düşünce Kulübü: Bursa için birlikte düşünelim

TR Düşünce Kulübü: Bursa için birlikte düşünelim

TR Düşünce Kulübü, 'Bursa için birlikte düşünelim" sloganı eşliğinde belediye başkanlarının katılımıyla söyleyişi programı düzenledi.

2024.06.30 10:04 - Son Güncellenme: 2024.06.30 11:22 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
TR Düşünce Kulübü: Bursa için birlikte düşünelim

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

TR Düşünce Kulübü, 'Bursa için birlikte düşünelim" sloganı eşliğinde belediye başkanlarının katılımıyla Merinos AKKM Muradiye Salonu'nda söyleyişi programı gerçekleştirdi.

Seminere Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın katıldı.

TR Düşünce Kulübü, 'Bursa için birlikte düşünelim" başlığı ile gerçekleştirilen seminer, tanıtım filmi ile başladı. İdeal bir seçmen nasıl olmalı konu başlığıyla konuşma gerçekleştiren TR Düşünce Kulübü Genel Sekreteri Fatih Okumuş, "İdeal bir seçmenin tanımına bakmak gerekirse, adaletten şaşmamalı, yönetimi ve belediye başkanını herkes gibi benimsemelidir. Gündelik hesaplar ya da bireysel çıkarlara göre talepler oluşturmak yerine şehrinin geleceğini ve sürdürülebilir bir sistem ile devamı öngörmeli. Talepleri herkese fayda sağlamalı, kendi çıkarları doğrultusunda olmamalıdır" dedi.

"BAŞKANLARIMIZIN YARIŞ HALİNDE OLMASINI ÖNEMSİYORUZ"

TR  Düşünce Kulübü YİK Üyesi İlyas Kavçan, nasıl bir Bursa başlığı altında sunum gerçekleştirdi. Kavcan, "Bursa Türkiye'nin büyükşehirlerinden biri. Yenişehir'de yaşayan biri bugün Bursa'nın güzelliklerinden haberdar olmayabiliyor. Bursa'ya dair değerleri sosyal medyada görür hale geldik. Öncelik olarak Bursa'nın tanıtımının öncelikle Bursalıya yapılması gerek. Belediye başkanlarımız tanıtım söz konusu olduğunda kendi bölgelerini tanıtma konusunda daha yoğun ilerlerse iktisadi bir değer olarak dönecektir. Biz başkanlarımızın bu konuda yarış halinde olmasını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"KOMŞU İLÇELERLE DOSTLUK GRUPLARI OLUŞTURULMALI"

Kavçan, "Bursa gezileri yapan okullar ve topluluklar desteklenmeli, restoranlarda ve konaklama merkezlerinde Bursa mutfağında Bursa Gastronomisi'nin yetiştirilmesi için çalışmalar yapılmalı, Bir diğer husus komşu kentler ve ilçelerle entegrasyonumuz bu da çok önemli. Bilecik, Adapazarı, Kocaeli, Elbeyli, Yalova ve İstanbul dostluk grupları oluşturmak, ilçeler içinde ilçe belediyesi meclis üyelerinden hem kentin hem de komşu kentlerden komşu olan ilçe dostluk grupları oluşturmak, tanıtım, etkileşim ve kapasitelerin arttırılması amaçlı çalışmalar yapılmalıdır" dedi.

"YAŞADIĞIMIZ ŞEHRİN KIYMETİNİ BİLMİYORUZ"

TR Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut, sunumların ardından konuşma gerçekleştirerek Bursa'ya sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak konuşmasına başladı. Yakut, "Yaşadığımız şehrin kıymetini bilmiyoruz. İznik Dikili Taşı Burslıların yüzde 80'i bilmiyor. Yenişehir kapısından İznik'e indiğimizde dört imparatorluğun başkentliği yaptı. Ama İznik'in o güzelliğini ve geçmişini dünyaya anlatamamışız. Türkiye'de reddedilen kim olursa olsun TR Düşünce Derneği onunla birliktedir. İsterdim ki Bursa bilinci bu masanın etrafında birleşmiş olsaydı. 17 belediye başkanımız kendileri gelemiyorsa dahi temcilcilerini yollama cesareti bulsalardı" diye belirtti.

"ÖNERİLERE AÇIĞIZ"

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Bursa'nın hem güzellikleri hem de sıkıntıları var bunun içinde mesai harcamak gerekiyor. Bu toplantıda çıkacak sonuçlar bize de ulaşırsa biz açığız. Sizlerin bu kentte yaşayan ve sorunlarını bilen bir topluluk olarak düşündüğümüzde önerine, katkılara açığız" dedi.

"DÜŞÜNCEYİ SERBEST BIRAKMALIYIZ"

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, "Biz Gemlik'te bir Kent Konseyi süreci yaşadık. Yüz doksan yedi tane derneğimizi çağırdık ve çok güzel bir seçim oldu. Biz önce düşünceyi serbest bırakmalıyız. Eylemi gerçekleştirmek için bir şeyi öncelikle düşünmemiz gerekiyor. Size buradan bütün kalbimle söylüyorum eşim bile kime oy attığımı bilmiyor. Dolayısıyla biz seçim zamanında hiç kimseden oy istemedim aklını ve vicdanınızı kullanın dedim. Dolayısıyla biz kendi düşüncelerimizi burada bütünsel olarak düşünerek toplumsal faydaları amaç edinmeliyiz. Gemlik herhangi bir afet durumunda,  11 bin 800 AFAD gönüllü ile depremde hayat bulacak. Burada önceliğimiz tamamen depreme karşı alınacak önemler olmalı. Birlikte olmanın en önemli noktası çalışma kültürü" şeklinde konuştu.

"BURSA'DA KENTLİLİK BİLİNCİ OLUŞTURMAMIZ LAZIM"

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, TR Düşünce Kulübü kurulduğundan bu yana Türkiye'nin dört bir yanında entelektüel bir yapıyı ortaya çıkardığını söyledi. Özel, "Bursa'yı değerlendirirken bir bütün şeklinde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Harmancık, Keles, Orhaneli hepsinin birbirinden değerleri var. Hemen batıya bakıyoruz Mustafakemalpaşa gerçekten çok önemli bir kentimiz. Hemen yanında Karacabey soğanı, tarımıyla, sanayisiyle önemli bir kentimiz. Hemen kuzeye doğru çıktığımızda Mudanya ve hemen yanında Gemlik. Orhangazi hakkında çok fazla konuşabilirim. İznik, Yenişehir, İnegöl, Kestel, Nilüfer'imiz için saatlerce konuşabiliriz. Bugün burada işte bunu konuşmamız lazım. Bursa'da kentlilik bilincini oluşturmamız lazım. Yenişehiri temsilen buradayım ve onur duyuyorum. Şimdi biz şunu planlıyoruz, nasıl bir vizyon katabiliriz? 26 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir yer Yenişehir, böyle bir değere sahip kentte görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bursa'yı aslında planlarken kentlerin konumlarına göre Bursa'yı bir bütün olarak planlamamız gerektiğinin kabaatindeyim. Yenişehir gelişecek ve büyüyecek. Sizlerde buna şahit olacaksınız, gelin bizlerle birlikte olun. Halkımızın kalkınmasına destek olun. Yenişehir sizin gibi yatırımcılara açık" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.30 10:04 - Son Güncellenme: 2024.06.30 11:22 - CEREN SÜMBÜL
A