Türkiye alevlerle mücadele ediyor: Orman yangınlarında son durum...

Türkiye alevlerle mücadele ediyor: Orman yangınlarında son durum...

İzmir'in Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme ilçelerinde, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde orman yangını çıktı. 3 ildeki orman yangınlarını söndürmek için çalışmalar aralıksız sürüyor. İzmir Selçuk'ta çıkan yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesine de sıçradı ve Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir'in Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme ilçesinde çıkan yangınlar için bölgeye, 11 uçak, 27 helikopter, 972 personel ve 171 arazöz ve iş makinesinin sevk edildiğini duyurdu.

2024.06.29 17:18 - Son Güncellenme: 2024.06.30 00:02 - Güncel - NTV
A
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: Orman yangınlarında son durum...
00:30 Türkiye yanıyor! İzmir, Kahramanmaraş, Karaman... -2

İLGİLİ VİDEO

Türkiye yanıyor! İzmir, Kahramanmaraş, Karaman... -2

01:53 Türkiye yanıyor! İzmir, Kahramanmaraş, Karaman...

İLGİLİ VİDEO

Türkiye yanıyor! İzmir, Kahramanmaraş, Karaman...

İZMİR'İN SELÇUK İLÇESİ

İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda bugün saat 17.00 sıralarında çıkan yangın, kısa sürede tüm bölgeyi sararak Aydın'ın Kuşadası ilçesine kadar ulaştı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde orman yangınından görüntüler...

Yangında yüzlerce dönüm alan yanarken, gündüz havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmaları havanın kararmasının ardından karadan ve gece görüşlü helikopterlerle devam ediyor.

YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Yerleşim yerlerine kadar yaklaşan alevleri söndürmek için resmi kurumların yanı sıra sivil toplum örgütleri ve gönüllü vatandaşlar da yangına müdahale ediyor.

Kuşadası ve çevresinde faaliyet sürdüren çeşitli inşaat firmaları ise iş makineleri ile söndürme çalışmalarına destek veriyor.

AFAD, UMKE, Kızılay ve çeşitli kurumların yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası esnafı da yangın söndürme çalışmalarına katılan ekiplere pide, ayran ve soğuk su dağıtıyor. Zaman zaman tehlikeli anların yaşandığı yangın nedeniyle bölgedeki bazı yerleşim yerleri de boşaltılıyor.

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Yangın nedeniyle Arvalya mevkisinde, Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

MENDERES

İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 13 helikopter, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 4 dozer sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü, yangının saat 12.53'te çıktığını, ilk müdahalenin saat 13.05'te gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine, çeşitli belediyelerin itfaiye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar da destek veriyor.

Yangın nedeniyle ormanlık alanda bulunan bazı evler tahliye edildi. Jandarma ekipleri evlerin olduğu bölgede sirenler çalarak vatandaşların alandan ayrılmasını istedi.

Bölgede evi olan bazı vatandaşlar hortumlarla evlerinin çatısına, araçlarına ve arazilerine su tutarak yangına karşı tedbir aldı.

Alevlerin yaklaştığı kırsal Çamönü Mahallesi'nde, bazı evlerde yaşayan vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

BAKAN YUMAKLI AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir'de devam eden orman yangınlarıyla mücadelenin devam ettiğini belirtti. 

Yumaklı, İzmir'in Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme ilçesinde çıkan yangınlar için bölgeye, 11 uçak, 27 helikopter, 972 personel ve 171 arazöz ve iş makinesinin sevk edildiğini duyurdu.

 

ÇEŞME

Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz ve 1 su ikmal aracı sevk edildi.

Yangının saat 14.34'te başladığı, ekiplerin ilk müdahaleyi 14.47'de yaptığı belirtildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Urla ilçesinde, İzmir-Çeşme Otoyolu kenarındaki otluk alanda da yangın çıktı.

Yangın nedeniyle İzmir'den Çeşme yönüne giden şerit yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatıldı. Ekiplerin müdahalesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

İKİ KÖY TAHLİYE EDİLİYOR

Kısa sürede geniş alana yayılan yangın nedeniyle yazlık konutlar ile ağılların da bulunduğu Yeniköy ve Üvecik köylerinin tedbiren tahliye edilmesine başlandı.

Rüzgarın etkili olduğu bölgede helikopter ve uçaklarla destek sağlanan söndürme çalışması sürüyor.

YANGIN ÇİMENTO FABRİKASINA SIÇRADI

Yangın rüzgarın etkisiyle ormana ve bölgede bulunan AKÇANSA çimento fabrikasının liman tesislerine kadar ulaştı. Fabrikanın bir bölümü alevler içerisinde kaldı.

AYDIN

İzmir'in Selçuk ilçesinde çıkan yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormana da sıçrarken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Selçuk ilçesinin Pamucak mevkisinde, saat 17.00 sıralarında çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Dumanı görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. 

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 5 helikopter olmak üzere 9 hava aracı, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 5 dozerle müdahale etti. 

Öte yandan yangın, Aydın'ın Kuşadası'ndaki ormana da sıçrarken, ekiplerin alevlerle mücadelesi devam ediyor.





 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.06.29 17:18 - Son Güncellenme: 2024.06.30 00:02 - NTV
A