Vedat Aşçı'nın saldırısına uğrayan Kaya Sabancı: Evime gidemiyorum

Vedat Aşçı'nın saldırısına uğrayan Kaya Sabancı: Evime gidemiyorum

Bodrum Gölköy'deki Mandarin Oriental Hotel'de Vedat Aşçı tarafından darp edilen Kaya Sabancı, yazılı bir açıklama yaparak "Can güvenliğim yok, otel içindeki evime gidemiyorum. Görme bozukluğu tehlikesi ile karşı karşıyayım" dedi.

2024.06.26 17:40 - Son Güncellenme: 2024.06.26 17:41 - Güncel - SÖZCÜ
A
Vedat Aşçı'nın saldırısına uğrayan Kaya Sabancı: Evime gidemiyorum

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy'de yer alan Mandarin Oriental Hotel'de, ünlü iş insanı Kaya Sabancı'nın, Vedat Aşçı ve korumaları tarafından darp edildiği olay büyük yankı uyandırdı. 72 yaşındaki Sabancı, 20 Haziran akşam saatlerinde otel içinde gerçekleşen bir davet sırasında sol gözüne yumruk atılarak saldırıya uğradı.

Olayın ardından Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sabancı, yapılan tedavinin ardından taburcu edildi ancak sol gözünde ciddi yaralanmalar tespit edildiği ve görme bozukluğu riski ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Hastanenin raporuna göre, sol gözünde taban kırığı saptanan Sabancı'ya acil bir operasyon önerildiği bildirildi.

'OTEL İÇİNDEKİ EVİME GİDEMİYORUM'

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre; Kaya Sabancı, yaşadığı olayın ardından güvenlik endişeleri nedeniyle otel içindeki evine dönemediğini açıkladı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunan Sabancı'nın ifadesinin ardından Vedat Aşçı hakkında adli süreç başlatıldı. Bodrum Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Aşçı hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Sabancı yaptığı yazılı açıklamanın devamında ise şunları kaydetti:

"Bu aşamada yapmış olduğum şikayet neticesinde Vedat Aşçı Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na mevcutlu olarak hazır edilmiş, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol tedbiri talepli olarak Bodrum Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiştir.

Bu kapsamda Bodrum 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2024/200 sorgu numaralı kararı kuvvetli suç şüphesinin bulunması gerekçesi ile Vedat Aşçı hakkında adli kontrol tedbirinin uygulanılmasına karar verilmiştir.

Bu süreçte de can ve mal güvenliğimden endişe duyduğum için Mandarin Oriental sitesinde bulunan evime de gidememekteyim.

Ancak son dönemde Vedat Aşçı'nın yapmış olduğu açıklamalarda, yaralama olayı ile ilgili herhangi bir pişmanlık içerisinde olmadığını, bu ve site içerisinde tarafıma karşı işlenen tüm suçları-şiddeti meşrulaştırmaya çalışmasını, kamuoyunu gerçek dışı bilgilerle yanıltmaya çalışmasını esefle kınıyorum.

Bu tutumun yargılamada avukatlarım tarafından mahkeme önünde ifade edileceğini de belirtmek isterim"

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.06.26 17:40 - Son Güncellenme: 2024.06.26 17:41 - SÖZCÜ
A