Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar Kabotaj Bayramını kutladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar Kabotaj Bayramını kutladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar: "Türkiye'nin denizcilik alanında muazzam bir kapasitesi, potansiyeli ve deneyimi var. Denizcilik Fakültelerinde yetişen öğrencilerimiz istihdam bakımından en yüksek oranlara sahip programlardan birinden mezun olmuş oluyorlar." "İstihdama duyarlı olan bu tür programların sayılarını artıracağız. Denizcilikle ilgili programlara daha fazla ehemmiyet vereceğiz"

2024.07.01 16:55 - Son Güncellenme: 2024.07.01 16:59 - Eğitim - BÜLTEN
A
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar Kabotaj Bayramını kutladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Trakya Üniversiteler Birliği 23. Üst Kurul Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Bandırma'da Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesini ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

Fakülte laboratuvarlarını ve simülatörlerini gezerek denizcilik alanında öğrenim gören öğrencilerle sohbet eden ve akademisyenlerden bilgi alan Özvar, simülasyonda İstanbul Boğazı'nda seyretmekte olan bir yük gemisinin kaptanlığını yaptı.

Özvar, burada yaptığı açıklamada, bugünün Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olduğuna dikkat çekerek "1 Temmuz Kabotaj Bayramımız kutlu olsun." dedi. Özvar, "Türkiye olarak üç tarafı denizlerle kaplı bir ülke konumundayız. Denizlerimizden istifade etmek bakımından üniversitelerimize fevkalade önemli roller düşmektedir. Bugün Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde bulunuyoruz ve bu üniversitemizin çok kıymetli fakültelerinden bir tanesini geziyoruz. Bu fakülte Denizcilik Fakültemiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin denizcilik alanında muazzam bir kapasitesi, potansiyeli ve deneyimi olduğunu belirten Özvar, "Denizcilik Fakültelerinde yetişen öğrencilerimiz istihdam bakımından en yüksek oranlara sahip programlardan birinden mezun olmuş oluyorlar." dedi. Özvar şöyle devam etti:

"Aldığımız bilgilere göre bu fakültemizden mezun olan bugüne kadar 300 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz okudukları programlarla ilgili olmak üzere neredeyse yüzde yüze yakın bir istihdama sahip olmuş vaziyetteler ve denizcilik sektöründe çalışıyorlar. Ülkemizin sadece gemi inşası bakımından değil, aynı zamanda gemi teknolojisi ve gemi adamları, gemi mürettebatı konusunda da fevkalade önemli bir potansiyeli ve deneyimi var.

Bilhassa istihdama duyarlı olan bu program sayılarının genişletilmesini planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda denizcilikle alakalı programlara daha fazla ehemmiyet vereceğiz."

Öte yandan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar'a kaptan şapkası hediye etti. Kendisinin de denizci çocuğu olduğunu belirten Özvar, "Benim babam da Denizcilik İşletmelerinden emekli bir denizci. Çocukluğumun şehir hatları gemisinde geçtiğini söyleyebilirim. Müsaadenizle bu şapkayı babama hediye edeceğim" dedi.

 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.07.01 16:55 - Son Güncellenme: 2024.07.01 16:59 - BÜLTEN
A