Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

Bursa "Değişim" dedi...

2024.04.02 19:41 - Son Güncellenme: 2024.04.02 19:42
A

2024 yılının Bursa kenti adına en önemli konusu ve gündemi oldu 31 Mart Yerel Seçimleri. Sonuçları itibarı ile beklentilerin çok yüksek olduğu, geleceğe dair nasıl bir tavır alınacağını işaret edecekti.

Sonuç...

Bursa 1 Nisan sabahına "Değişim" kararı ile uyandı.

Bursa B.B.Bşk. Mustafa Bozbey'e, Osmangazi Bel. Başkanı Erkan Aydın'ı kutluyor, başarılar diliyorum. Değişen ve değişmeyen diğer tüm ilçe beldiye başkanlarını da başarılar dilerim. Tüm ilçelerimiz bizim göz bebeğimiz ve olmazsa olmazımızdır. Biz birlikte güzeliz.

Seçim döneminde kentimizin tüm adayları spora ve Bursaspor'a dair plan ve projeler sundular. İlgi ile takip ettik. 

Büyükşehirlerin büyük beklentileri olur. Gelinen durumda Bursa'da da durum çok daha farklı idi. Süper Lig efsanesi takımı artık  alt liglerde hayat mücadelesi  verirken, diğer branşlarda da beklentiler çok yüksekti. Kente dair tüm konularımızın takipçisi olurken aynı zamanda destek olma konusunda da sorumluluktan kaçmayacağımızı ifade etmek isterim.

Bir dönem Bursa siyasetinde  görev yapmış ve hizmet etme imkanı bulmuş bir kişiyim.  Spor da ise tüm hayatımız geçti. Şimdi yeni başkanlarıma nacizane bir önerim.

"Değişim" dediniz, karşılık buldunuz. Öncelikle Bursaspor'a dair değişim önem taşıyor. Farklı bir tarz ve yönetişim planları mutlaka hayata geçirilmeli. Son 20 yılda hatlı işler yapanlar ile yol yürürseniz farklı bir sonuç elde etmeniz hayal olur. Sonuç hüsran olur. Görevi bırakacak olan Yerel Yöneticeler bu hataya düştüler. Tespitlerle ispatlı diyelim şimdilik noktalayalım.

Kendi adıma Amatör Spor dünyasını çok önemsiyorum. 3 gün önce  "Futbolun kaynağı Bursa Amatör nerelede?" yazım için beni arayan çok oldu. Yazıma dair öneriler getiren kıymetli spor adamlarına da buradan teşekkür ederim. Doğru bir konuyu gündeme getirmişiz. Bundan sonrada sık sık Amatör Spor dünyasına dair yazılar ardından Bursadabugün Tv ekranlarında programlar ile gündeme getireceğim.

Yazıma son vermeden önce Bursaspor yönetimin stratejik hatasında da söz etmek isterim. Seçime 2 kala mevcut belediye başkanlarına teşekkür etmek neyin nesi idi onu anlayamadık. Sonrasında Bursaspor siyaset üstüdür derken ne kadar doğru söylediyseniz, yapılan açıklma ile söylediğinize tezat düşen bir durumun olduğunu görmek gerek. Herşeyin yeri ve zamanı vardır diye düşünüyorum.     


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları