Cennet vadiyle kandırılan süper suikastçılar: Haşhaşiler

Haşhaşiler; devlet içerisinde devletin hakimiyet ve hükümranlığının teşekkülü... Üç yüz yıllık bir zaman dilimi içerisinde her yere dehşet salan bir korku imparatorluğu...

Haşhaşiler 1090 yılında, Alamut Kalesi'nin alınmasından çok önce, tarikatın kurucusu ve ilk şeyhi olan; Seyidna, Şeyh El Cebel, yaşlı adam ve dağın şeyhi gibi sıfatlara haiz Hasan Sabbah tarafından organize edilmeye başlanmış bir örgüttür ve her yapılanmada olduğu gibi Haşhaşiler'de de bir hiyerarşi söz konusudur. Hiyerarşinin en tepesinde, her türlü sırrın sahibi "şeyh" yer alır. Şeyhin hemen arkasından ise üç yardımcısı gelir ve bu kimselerin müdahil olduğu gruba dai denmektedir.

Dailer, basitçe ifade etmemiz gerekirse propagandacı dervişlerdir. Tarikata mürit toplamak ya da tarikatın ideolojisini insanlara tebliğ etmek gibi önemli işlerin denetimden mesul olan mevzubahis kimseler, aynı zamanda örgütün ekseriyetle faaliyet gösterdiği üç bölgeden de sorumludurlar. (Haşhaşi faaliyetlerinin en yoğun olduğu bölgeler ehemmiyet sırasına göre ilk olarak; doğu İran, Horasan, Kuhistan ve Maveraünnehir, ikinci olarak; batı İran ile Irak ve son olarak Suriye'dir.

Eklenme: 2024.06.20 11:58
Son Güncellenme: 2024.06.20 12:12
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Ada haritadan siliniyor! Tahliyeler başladı
Ada haritadan siliniyor! Tahliyeler başladı