Cennet vadiyle kandırılan süper suikastçılar: Haşhaşiler

Haşhaşiler; devlet içerisinde devletin hakimiyet ve hükümranlığının teşekkülü... Üç yüz yıllık bir zaman dilimi içerisinde her yere dehşet salan bir korku imparatorluğu...

Yukarıda bahsini geçirmediğimiz ancak tabiri caizse tarikatın bel kemiği olarak nitelendirilebilecek bir grup vardır ki o da Mücibler yani "icabet edenler"dir. Mücib, örgüt üyeliğine aday olan kimselere verilen isimdir ve adaylar aldıkları ilk eğitimin akabinde yeteneklerine göre refik veya fedai sınıfına ayrılmaktadır.

Bu noktada fedai sınıfına bir parantez açmamız gerekir. Fedailer, tarikatın bilhassa Alamut Kalesi'ne yerleşmesinin akabinde "vurucu gücünü" oluşturan kesimidir. Binaenaleyh şeyh onları; imanı sağlam, becerikli ve dayanıklı ancak ilim ile eğitime fazla ilgisi olmayan Mücibler arasından seçmektedir. Fedailer; hızlı ve gizli haberleşme araçları olan posta güvercinlerini kullanmak, şifreli alfabeleri ezberlemek, yerel bir lehçeyi/ağzı öğrenmek, yabancı ve düşman bir ortama sızmak ve orada yeri geldiğinde haftalarca hatta aylarca kendini belli etmeden yaşamak, saldırı yapılacak kimseye dair en ince ayrıntıyı (alışkanlıklarını, kiminle nerede ve ne zaman vakit geçirdiğini öğrenmek gibi) kuşku uyandırmadan araştırmak gibi muhtelif ve zorlu eğitimlerden geçmektedirler.

Eklenme: 2024.06.20 11:58
Son Güncellenme: 2024.06.20 12:12
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Bir kaşığı her derde deva: Kalsiyum, demir, ...
Bir kaşığı her derde deva: Kalsiyum, demir, ...