Bakan Tunç'tan Sinan Ateş açıklaması

Bakan Tunç'tan Sinan Ateş açıklaması

Ankara'da suikaste uğrayarak öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasının duruşmasına sayılı günler kaldı. Adalet Bakanı Tunç, davaya ilişkin "Kamuoyuna açık bir şekilde iddianame de ortada. Bunu hiçbir tarafa çekmemek lazım. Siyasi sonuç çıkarmak için manipülasyonlar yapmamak lazım. Tarafsız ve bağımsız yargının kararını bekleyelim" dedi.

2024.06.26 13:22 - Son Güncellenme: 2024.06.26 13:22 - Güncel - İHA
A
Bakan Tunç'tan Sinan Ateş açıklaması

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'nın ortasında organize suikastle katledilmesine ilişkin iddianamesinin kabul edilmesinin ardından ilk duruşmanın 1 Temmuz 2024 günü saat 09:00'da yapılacağı belirtildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, Sinan Ateş cinayeti davasına ilişkin, "Kamuoyuna açık bir şekilde iddianame de ortada. Bunu hiçbir tarafa çekmemek lazım. Siyasi sonuç çıkarmak için manipülasyonlar yapmamak lazım. Tarafsız ve bağımsız yargının kararını bekleyelim" dedi.

"BAĞIMSIZ YARGININ KARARINI BEKLEYELİM"

1 Temmuz'da Sinan Ateş cinayeti davasının başlayacağının hatırlatılması üzerine Bakan Tunç, "Bunlar yargının konusu olan hususlar. Yargımız soruşturmayı tamamlayarak kovuşturma aşamasına geçildi. Kovuşturma aşamasında da bunu değerlendirecek olan hakim ve savcılarımızdır. Hep beraber o süreci bekleyeceğiz. Kamuoyuna açık bir şekilde iddianame de ortada. Bunu hiçbir tarafa çekmemek lazım. Siyasi sonuç çıkarmak için manipülasyonlar yapmamak lazım. Tarafsız ve bağımsız yargının kararını bekleyelim" ifadelerini kullandı.

"ETKİ AJANLIĞI" TARTIŞMALARI

"Etki ajanlığı" tartışmaları ile ilgili soru üzerine Bakan Tunç, şunları kaydetti:

"Türkiye aleyhine, başka bir devlet ya da organizasyonun lehine Türkiye'de suç işleyenlerin aynı zamanda casusluktan da cezalandırılmasına, uygulamadan kaynaklanan problemi ortadan kaldırmaya yönelik bir düzenleme. 'Türkiye'de araştırma yapanlar cezalandırılacakmış' gibi değerlendirmelerin hiçbir doğruluk payı yok. Mesela kişisel verileri ihlal etti, bunu casusluk kastıyla yaptı hem kişisel verilerin ihlalinden hem de casusluktan ceza almasına yönelik düzenleme. Bu düzenlemeye de hiçbir kişinin itiraz etmeyeceğini düşünüyoruz. Kamuoyuna yanlış aktarılıyor. Sanki 'Türkiye'de araştırma yapan, haber yapan birisi cezalandırılacakmış' gibi algı oluşturuluyor. Bu algı doğru değil. Bu milletvekillerimizin değerlendirmesine açık olan bir husus. Grubumuz değerlendiriyor. Yargı paketinde yer alır, almaz tamamen onların takdirinde olan bir husus."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.06.26 13:22 - Son Güncellenme: 2024.06.26 13:22 - İHA
A