Bursa'da babasını öldüren gençten anne ve kardeşi şikayetçi değil

Bursa'da babasını öldüren gençten anne ve kardeşi şikayetçi değil

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Aralık 2023'te yaşanan olayda Emre Ş. babasını pompalı tüfekle öldürmüştü. Anne ve kız kardeş, Emre Ş.'den şikayetçi olmadı.

2024.06.25 11:05 - Son Güncellenme: 2024.06.25 11:59 - Bursa Bölge - DHA
A
Bursa'da babasını öldüren gençten anne ve kardeşi şikayetçi değil

Olay, 2023 Aralık'ta Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde 640'ıncı Sokak'taki evde meydana geldi. Evde ailesiyle yaşayan Emre Ş., annesi ve kız kardeşi uyuduktan sonra babası Niyazi Ş. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine evdeki pompalı tüfeği alan Emre Ş., babasına ateş açtı. Karın boşluğundan yaralanan Niyazi Ş. yere yığılırken, Emre Ş. evden kaçtı. Silah sesine uyanan Şükran Ş. ile kızı Esra Ş., Niyazi Ş.'ü hareketsiz halde yerde görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Adrese sevk edilen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan 2 çocuk babası Niyazi Ş., müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde inceleme yapan ve görgü tanıklarının ifadesine başvuran İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Silah sesini duyup sokağa çıkan komşularının, elinde çorap ve ayakkabıları ile kaçarken gördüklerini söylediği Emre Ş., olaydan 1 saat sonra 5 kilometre mesafede, Bağlarbaşı Mahallesi'nde bir sokakta yürürken yakalanıp gözaltına alındı.

"BALKONA ÇIKTIĞIM SIRADA ÖLDÜRMEYE KARAR VERDİM"

Emniyetteki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı. Savcılık soruşturmasının tamamlanmasının ardından Emre Ş. hakkında, Bursa 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Üst soyu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çıktığı ilk duruşmada, babasıyla küçüklüğünden beri tartıştığını, psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğünü söyleyen Ş., "Olay günü bir arkadaşımla telefonda konuşurken tartıştık. Arkadaşım beni babama şikayet etmiş. O sırada çok alkollüydüm. Babamla tartışmaya başladık. Sakinleşmek için balkona çıktım. O sırada babamı öldürmeye karar verdim. Pişmanım" dedi.

"EŞİM DÜNYANIN EN İYİ İNSANLARINDAN BİRİYDİ"

Oğlunun, kocasını öldürdüğü duruşmada ağlayarak ifade veren Şükran Ş., "Hakim bey, eşim dünyanın en iyi insanlarından biriydi. Kendisini çok seviyordum. O bu şekilde ölümü asla hak etmedi. Psikolojik sorunları olan oğlum da bu cinayeti işleyecek bir kişi değildi. Çok sevdiğim oğlumdan şikayetçi değilim" diye konuştu.

Esra Ş. de ifadesinde, "Babamın öfke sorunu vardı. Olay günü ağabeyime küfür ve hakaretler yağdırdı. Ağabeyimi çok seviyorum. O bunu yapacak biri değil" dedi.

Mahkeme heyeti, kardeşinin de şikayetçi olmadığı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilip, duruşmayı erteledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.25 11:05 - Son Güncellenme: 2024.06.25 11:59 - DHA
A