CHP Bursa Milletvekili Pala'dan "Tek sağlık" vurgusu

CHP Bursa Milletvekili Pala'dan "Tek sağlık" vurgusu

Sahipsiz hayvanlar için başlayan yasa tasarısı ülke gündemine oturmuştu. Günlerce tartışma konusu olan yasa tasarısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Kayıhan Pala'dan çağrı geldi. Pala, "Tek Sağlık" yaklaşımıyla TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda da görüşülmesi için Komisyonu toplantıya çağırdıklarını dile getirdi.

2024.07.02 18:06 - Son Güncellenme: 2024.07.02 18:06 - Siyaset - MAHMUT VURAL
A
CHP Bursa Milletvekili Pala'dan "Tek sağlık" vurgusu

AK Parti, sahipsiz hayvanlar için yasa tasarısı hazırlıyor. Günlere ülke gündeminden düşmeyen bu tasarı yoğun tepkilere neden olmuştu. CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda  "Tek Sağlık" yaklaşımıyla TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda da görüşülmesi için Komisyonu toplantıya çağırdıklarını açıkladı. 

Pala'nın TMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na sunduğu çağrıda şu ifadeler yer aldı:

Bilindiği üzere, TBMM Genel Kurulunun 31.07.2024 tarihinde kapanmasından önce "Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Düzenleme" olarak tanıtılan yasal düzenleme çalışmaları hakkında kanun teklifinin Meclis Başkanlığına sunulacağı kamuoyuna açıklanmıştır. Aynı açıklamada söz konusu kanun teklifi için, görev alanına girmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile detaylı bir çalışma yürütüldüğü ifade edilmektedir. Bu Kanun Teklifinin kapsamlı ve faydalı bir şekilde ele alınması ve geliştirilmesi için, yukarıda adı geçen bakanlıklarla beraber, TBMM çatısı altında konu ile ilgili komisyonların da görüşlerinin alınması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Aile, Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunun da ilgili kanun teklifinin "Tek Sağlık" yaklaşımıyla konuyu değerlendirmek amacıyla tali komisyon olarak atanması ve konu hakkında kamu kurumu ve meslek örgütü olarak faaliyet gösteren tarafların Komisyonumuza gelip komisyon üyelerini bilgilendirmesi önem taşımaktadır. Söz konusu kanun teklifinin, sahipsiz hayvanların yarattığı sorunlar, hayvan hakları ve halk sağlığı gibi birçok önemli konuyu kapsadığı göz önüne alındığında, Komisyonumuzun da bu önemli konuda görüşlerinin alınması amacıyla Komisyonun toplantıya çağrılması için gereğini bilgilerinize sunarız.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.07.02 18:06 - Son Güncellenme: 2024.07.02 18:06 - MAHMUT VURAL
A