Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma çıkışı soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma çıkışı soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hz. Ali Camii cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'daki riskli binalar hakkında konuşan Erdoğan: Kentsel dönüşüm yapalım riske atmayalım dedi.

2024.06.28 14:19 - Son Güncellenme: 2024.06.28 14:35 - Güncel - MİLLİYET
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma çıkışı soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma cıkışı soruları yanıtladı İstanbul'da riskli binalar ve Suriye ile normalleşme süreci hakkında konuştu.

İSTANBUL'DA BİNA ÇÖKMESİ: Yeni seslenişe gerek yok. Kentsel dönüşümün temelinde bu tür kaçak yapıların, zemin etütlerin yapılmadığı yerlerde kentsel dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlamış olalım. Kentsel dönüşümün altında yatan gerçek bu. Yıkılan binalarda sıkıntı bu. 3 kat kaçak yapılmış. Ben belediye başkanlığından geldim. Bu tür şeyleri iyi bilirim. Bundan sonraki süreçte de kentsel dönüşümünde zemin etütlerinden başlayıp TOKİ'yle başarılı imtihan verdiysek, ülkemizin genelinde bu tür yapılar yaparak adımlarımızı atalım.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMECumhur İttifakı'nın temsilcisi olarak, Devlet Bey ile çalışmalarımız, görüşmelerimiz var. Bundan sonra da devam ettireceğiz. Suiistimale fırsat vermeyi düşünmüyoruz. Devlet Beyle ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almamız gerekir, bunların görüşmesini yaptık.

SURİYE İLE GÖRÜŞME: Yeniden ilişki kurulmaması için sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek, yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir amacımız olamaz. Nasıl ki ilişkilerimizi canlı tuttuysak, Sayın Esed ile biz görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey olmaz.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.06.28 14:19 - Son Güncellenme: 2024.06.28 14:35 - MİLLİYET
A