Bursa'daki anız yangınında son durum!

Bursa'daki anız yangınında son durum!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Uludağ Üniversitesi Görükle yerleşkesi yakınlarında çıkan anız yangını devam ediyor. Yangına müdahale için çevre illerden de itfaiye ekipleri sevk edilirken, yetkililer bölgede çeşitli açıklamalarda bulunarak incelemelerde bulundu.

2024.06.30 22:28 - Son Güncellenme: 2024.07.01 00:21 - Bursa Bölge - ELİF BAYRIK
A
Bursa'daki anız yangınında son durum!
00:25 Bursa'daki anız yangınında son durum!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'daki anız yangınında son durum!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Uludağ Üniversitesi Görükle yerleşkesi yakınlarında çıkan anız yangını devam ediyor. 

Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen olay yerinde Başkan Bozbey ile durum değerlendirmesi yaptı. 

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. 

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yangın bölgesine yardıma gelen Nilüfer Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti, bu durumun bir daha yaşanmamasını temenni ederek bölgeden ayrıldı.

"SADECE BİR ÇÖZÜM DEĞİL AMA ÇÖZÜM"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Çevre yolundan İzmir tarafından Ankara yoluna giderken Demirtaş Barajı'ndan bir bakın. Çamurluğun arasına yangın yolu yapmışlar. Mezar servisi dediğimiz çitlerden atmışlar. Kozalağın akmaması için. Sadece bir çözüm değil ama çözüm. Son yıllarda bizim bölgemiz orman yangınları açısından acil gözden geçirilmesi lazım" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal meyda hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak, " Başkanımız, yangın söndürme çalışmalarında özveriyle çalışan ekiplere ve yangından etkilenen Uludağ Üniversitesi öğrencilerine moral ziyaretinde bulundu. Kontrol altına alınan ve soğutma çalışmaları devam eden yangından etkilenen tüm hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun diliyoruz. 

Ayrıca zor zamanlarda birlikte güçlü olabileceğimizi gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, yangınla mücadelemize verdikleri 10 araçlık destek ve İBB personellerinin özverili çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Yangının kontrol altına alınması için büyük gayretle çalışan Valilik, Orman Bakanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, İlçe Belediyelerimiz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İştirakleri ve personellerine de şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.30 22:28 - Son Güncellenme: 2024.07.01 00:21 - ELİF BAYRIK
A