DAĞDER bayramlaşma danışığında birlik ve beraberlik mesajı

DAĞDER bayramlaşma danışığında birlik ve beraberlik mesajı

Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞDER), her yıl gelenek olarak düzenlediği Bayramlaşma Danışığı, Kurban Bayramı sonrası bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

2024.06.26 23:18 - Son Güncellenme: 2024.06.26 23:20 - Bursa Bölge - BÜLTEN
A
DAĞDER bayramlaşma danışığında birlik ve beraberlik mesajı

DAĞDER Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bayramlaşma Danışığı'na;  Bursa Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Gazioğlu, BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Gazioğlu, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Turhan, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Selim Yolgeçen, Osmangazi Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Harmancık Belediye Başkan Yardımcısı  Hasan Bal'ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, Bursa iş dünyası temsilcileri ve dağ yöresinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Yörenin sevilen sanatçıların Yaşar Yokuş ve Esra Yokuş'un birbirinden güzel türküleriyle müzik ziyafeti sunduğu programın selamlama konuşmasını yapan DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu, Bayramların birlik ve beraberliğin güçlenmesi, toplumsal dayanışmanın sağlanmasına yönelik önemine vurgu yaparak Büyükorhan'daki yangında zarar gören köylere geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Hepimizin ortak paydası yöremize hizmet etmek"

DAĞDER'de Genel Başkanlık ve Yönetim Kurulu seçimlerinin yapılmasına 1 yıl kadar bir sürenin kaldığını, seçimlere ilişkin sürecin yol haritasını ve takvimini DAĞDER'in belirleyeceğine dikkat çeken İsmail Aydoğdu, bu kapsamda yapılacak kişisel çalışmaların ve gruplaşmaların Derneğin kurumsal yapısına ve kimliğine zarar vereceğinin altını çizerek;

"DAĞDER seçimlerinin gerek propaganda gerekse de kongre sürecinin demokratik bir şekilde yapılmasını hepimiz arzu ediyoruz ancak sürecin yol haritasının ve takviminin de Yönetim Kurulumuzun belirleyeceği esaslara göre planlanacağı da unutulmamalıdır. Aksi takdirde DAĞDER'in Kamu Yararına Çalışan Dernek İmajı ve Kurumsal yapısı zarar görecektir. Halihazırda görevde olan bir Yönetimimiz var. Derneğimize ve yöremize ilişkin projelerimize ve çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Dolayısıyla daha seçim sürecine girilmeden yapılan çalışmalar Derneğimizin yöremize ve yöre insanımıza yönelik hizmet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Bugün burada Bursa Protokolümüzün değerli temsilcileri, STK'larımızın kıymetli yöneticileri ve saygı değer hemşerilerimizle birlikte seslendirilen birbirinden güzel türküler eşliğinde çok güzel bir akşam gerçekleştirdik. DAĞDER Yönetimi olarak hepimizin ortak paydasının, yöremizin kültür mirasını yaşatmak ve kalkınmasını sağlamak olduğu inancındayız.  Bayramlaşma Danışığımızda sadece bayramlaşmıyoruz, birbirimize olan bağlılığımızı, değerlerimize ve kültürümüze olan aidiyetimizi de güçlendiriyoruz. Aklıselim olan hiçbir vatandaşımızın da bu gayenin dışında bir arayışa gireceğine inanmıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Bayramlaşma Danışığımıza katılarak bizleri onurlandıran Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimize, siyasi parti temsilcilerimize, STK temsilcilerimize, vatandaşlarımıza ve türküleriyle bizlere muhteşem bir akşam yaşatan yöremizin sevilen sesleri Yaşar Yokuş ve Esra Yokuş'a yürekten teşekkür ediyorum."

DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu'nun ardından kürsüye gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Gazioğlu, BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Gazioğlu, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Turhan, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Selim Yolgeçen, Osmangazi Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Harmancık Belediye Başkan Yardımcısı  Hasan Bal, selamlaşma konuşmalarında yörenin kültürel ve ekonomik yönden kalkınmasına yönelik yapılacak çalışmalarda birlik ve beraberlik ruhunun güçlü olması gerektiğine vurgu yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

Program, misafirlere çay ve lokum ikramının ardından yöresel sanatçılar Yaşar Yokuş ve Esra Yokuş'un seslendirdiği türküler eşliğinde oynanan yöresel oyunlar ile son buldu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.26 23:18 - Son Güncellenme: 2024.06.26 23:20 - BÜLTEN
A