Herkes Mert Günok'u konuşuyor: Tarihin en büyük kurtarışlarından biri

Herkes Mert Günok'u konuşuyor: Tarihin en büyük kurtarışlarından biri

A Milli Takımımız, Avusturya'yı 2-1 yenerek EURO 2024'te çeyrek finale yükselirken, maçın son dakikalarında Mert Günok'un kurtardığı top için, "Günok'un bu kurtarışı Avrupa Şampiyonası tarihinin en büyük kurtarışlarından biri" yorumu yapıldı.

2024.07.03 08:42 - Son Güncellenme: 2024.07.03 08:51 - Spor - HABER GLOBAL
A
Herkes Mert Günok'u konuşuyor: Tarihin en büyük kurtarışlarından biri

EURO 2024 son 16 turunda Türkiye`ye 2-1 mağlup olarak elenen Avusturya`nın teknik direktörü Ralf Rangnick, büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Türkiye`nin Gordon Banks`ini geçemedik" dedi.

Gordon Banks`in 1970 Dünya Kupası`nda Pele`nin golünü kurtardığı an `yüzyılın kurtarışı` olarak biliniyor

Ralf Rangnick. "2-0 geri düşünce işler kolay olmuyor. Golü de bulduk, beraberlik için de yeterince vaktimiz de vardı ama tabii ki zor. Çok da yaklaşmıştık ama Türkiye`nin kalesinde Gordon Banks varken bu çok zordu" dedi.

İngiltere`nin defans oyuncusu Matthew Upson, Radio Five Live`daki yorumunda Gunok`un bu kurtarışı Avrupa Şampiyonası tarihinin en büyük kurtarışlarından biri, Bu birinci sınıf! Sanki Gordon Banks replikası gibi" dedi.

Dünyanın dört bir yanından futbol severler de Mert Günok`un kurtarışından sonra sosyal medyada övgü dolu sözler yazdı.

Andy: Futbolu istediğin kadar izleyebilirsin ve bundan daha iyi bir kurtarış göreceğini sanmıyorum. Kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi kurtarışlarla aynı seviyede. İnanılmaz.

Andrew: Mert Günok, ölüm töreninde Peter Schmeichel`e mükemmel bir saygı duruşunda bulundu.

JMG: Kesinlikle muhteşem bir kurtarıştı. Aslında, muhteşem kelimesi bile adaletli değil. Bunu 95. dakikada başarmak, yemin ederim.

Howard: O kurtarış, tartışmasız 1970`teki Gordon Banks - Pele maçından daha iyiydi... çünkü galibiyet içindi.

Richard: Bu gördüğüm en iyi kurtarış olabilir. Mert inanılmaz.

Steve: Günok`un kurtarışının fotoğrafı ona adalet etmiyor! Kesinlikle muhteşem. Muhtemelen gelecekte tüm zamanların en iyi kurtarışları listelerinde yer alacaktır!

Jon: Gerçekten Günok`un kurtarışının gördüğüm en iyi kurtarış olduğunu düşünüyorum. İnanılmaz!

Global Sports News: Diogo Costa`nın dünkü performansından sonra bundan daha iyi bir performans olamayacağını düşünüyordum ama erken konuşmuşum.

Malik shamzz: Mert Günok`un kurtarışı kesinlikle akıllara durgunluk veren bir hareketti! Süper kahraman filmi izliyor gibiydik ama Günok dünyayı kurtarmak yerine Türkiye`nin Euro 2024 hayalini kurtardı!

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2024.07.03 08:42 - Son Güncellenme: 2024.07.03 08:51 - HABER GLOBAL
A