TESK Başkanı Palandöken'den Bursada Bugün'e vergi ve asgari ücret yorumu

TESK Başkanı Palandöken'den Bursada Bugün'e vergi ve asgari ücret yorumu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi paketi ve asgari ücret hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Bakan Şimşek'in açıklamalarına dair Bursada Bugün'ün sorularını yanıtladı.

2024.07.02 15:47 - Son Güncellenme: 2024.07.04 15:11 - Ekonomi - MERVE DENİZ EKİCİ
A
TESK Başkanı Palandöken'den Bursada Bugün'e vergi ve asgari ücret yorumu

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

"(Vergi paketi hazırlığı) Bizim tercihimiz vergilendirilmeyen alanlardan vergi almak, vatandaşımıza yeni bir vergi yükü getirmek değil" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, asgari ücretle ilgili olarak da "Gelişmekte olan ülkeler ile karşılaştırıldığında Türkiye'de asgari ücret düşük değil ama geçim sıkıntısı elbette var" açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Bakan Şimşek'in yeni vergi paketi ve asgari ücret açıklamaları hakkında Bursada Bugün'e açıklamalarda bulundu. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Uygulama düzgün olursa sistem de güzel işler" dedi.

"UYGULAMA DÜZGÜN OLURSA SİSTEM GÜZEL İŞLER"

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Yeni vergi sistemi denilen şey, mevcut vergi sisteminin uygulamalarının yapılması anlamına geliyor. Hazırlanmamış bir taslak halinde. Yapılırsa güzel olacak. Eğer uygulama düzgün olursa sistem de güzel işler. Uygulama bakımından yerinde ve kağıda uyumlu olunursa olumlu olduğunu düşünüyorum. Caydırıcı cezalar olmalı. Bir sürü dükkanı olan adama ceza yazsan ne olacak? Bir garibe gidip, bir bakkala manava gidip hasılat denetlenirse o zaman yazık olur" ifadelerinde bulundu.

"ÖNEMLİ OLAN ÜRETİMİ ARTIRIP ENFLASYONU DÜŞÜRMEK"

Asgari ücretin enflasyona göre düşük olduğunu belirten Palandöken, "Alım gücünün de paraya kazandırılması lazım. Şimdi asgari ücret 30 bin lira da olsa ev kiraları artacak. Elektriğe de yüzde 40 zam diyorlar. Bu halde kimse geçinemez. Çalıştığın yerde 20 bin verseler ne olacak? Doğalgaz artacak, kira artacak. Enflasyonu düşürücü tedbirler alınması lazım. Üretimin artırılması gerekiyor. Vergisini vermeyeni devlet takip edecek. Önemli olan üretimi artırıp enflasyonun düşürülmesi. Ücretler normal olacak ki insanlar çarşıya pazara çıkabilecek, kahveye, lokantaya gidebilecek. Alım gücünün yükseltilmesi lazım" açıklamalarında bulundu.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Şakir: Bize ciddi ambargo uyguluyorlar

RUMELİSİAD Başkanı Alp: Üretmeden vergileri artırmak çözüm değil

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2024.07.02 15:47 - Son Güncellenme: 2024.07.04 15:11 - MERVE DENİZ EKİCİ
A