Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

İzlediğiniz yol doğru bir yol değil...

2024.07.04 12:48 - Son Güncellenme: 2024.07.04 12:48
A

Kırgındı, kızgındı Bursaspor severler. Son yıllarda yaşananlar roman olsa okunmazdı. Bir ayı aşkındır yaşanan gelişmeler tamda her Bursasporlunun hayal ettiği gelişmeler olarak gerçekleşiyor.

Yönetim anlayışı, transferler ve geleceğe dair yapılanlar tam not alınabilecek gelişmeler.

Herşey buraya kadar iyi ve güzel.

Ancak herkes iyi bilirki zor bir camiayız. Bu kabus gibi yaşadıklarımız karşısında zor pozisyon alıyoruz.

Ne demek istediğimi anlayanların olduğunu biliyorum. Bu zor durumdan çıkmaya çalışan kulübümüz için herkesin karınca kararınca yapabilecekleri varken, durumdan vazife çıkarmak için bekleyenler varsa kendilerine yazık olur diyorum.

Evet genç ve prıl pırıl bir yönetim iş başında. Hata yapabilirler. Senin, benim veya bizlerin hoşuna gitmeyen icraatları da olabilir. Önemli olan yol gösterici olmak, herşeye rağmen sabırla desteklemek varken, öylemiydi, böylemiydi, kanaat önderi, futbol aklı kim gibi sorgulamalar çok yersiz. Netice de bir planlamayla ortaya bir takım yaratılmaya çalışılıyor. Eleştiri tabiki olacak. Futbolun içinde her şey var. Ama zamanlama çok önemli.

İşte tamda burada olası gerçekleşmeler karşısında "ben en başta söylemiştim" diyeceklere söylemeliyim ki, izlediğiniz yol doğru bir yol değil.

Yapılan transferler, hoca tercihi ve koyulan hedefleri düşündüğümüzde, 2-3 ay önce söylense herkes birbirinin yüzüne gülümseyerek bakardı. Şimdi bu yapılanları eleştirmek için bekleyenleri tekrar sağlıklı düşünmeye davet ediyorum.

Bu arada yapılan transferler de camia da sevinçle karşılanıyor. Gördüğümüz kadarı ile sadece bu senenin değil gelecek sezon planlaması birlikte işliyor.

İçlerinde biri var ki, Bursaspor patantli Bora Yılmaz. Evladımıza üstün başarılar diliyorum. Evladımız diyorum çünkü babası Zeki Yılmaz benim TOFAŞ futbol takımından,takım arkadaşımdı. Karakterli, çalışkan ve iyi sporcuydu. 1988/1989 Bursa Süper amatör küme şampiyonu olup, Türkiye Şampiyonasında birlikte yer almıştık. Çok iyi bir kanat oyuncusu ve forvet arkası idi Zeki. Bora Yılmaz'ın da babasının ve Bursaspor camiasının beklentilerine karşılık vereceğine inanıyorum.

Batalla'nın gelmesi ile birlikte sürecin biraz farklılaşacağını düşünüyorum. Enes Çelik liderliğindeki transfer heyeti ve Batalla karşılıklı olarak iskelet kadro oluşumu konusunda yoğunlaşacağını düşünüyorum. Kadro belirlenmesinin ardından en başta altyapının şekillenmesi tamamlanırken, yol ayrımına gelebilecek futbolcuların da belirlenmesi gündeme gelecektir. Bu konular gelecek açısında çok önemli kararlar. Batalla'nın tutumu çok önem taşıyor. İnşallah bir aksilik yaşanmaz diyorum. Buralar kritik yerler asla hata kabul etmez.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları