Ümit Akkuş ile Sokağın Sesi

Ümit Akkuş ile Sokağın Sesi

umitakkus@bursadabugun.com

Görükle: Mübadil köy iken ilçe olmaya en büyük aday beldede bugün her yol var

2024.07.03 15:09 - Son Güncellenme: 2024.07.03 15:09
A

Bu beldemizin mübadil insanları çabuk ve hormonlu büyüme sonucu manevi kültür ve değerlerini yitirmek üzereler. Çok sayıda sözlü ve mesaj bildirimi aldığımız bu beldeyi geneli ile ele alalım bugün.

Beldenin başlıca dertleri, sorunları; Bursa Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Maliye, vergi denetmenleri ve diğer tüm kurumları ilgilendiriyor.

* Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Görükle'de, merkezde ailesinden uzakta sorun yaşayanlar için  psikolog, rehber ,danışma ve her türlü sorun çözümlerine yardımcı olunması.

"Öğrencilerimiz geleceğimiz. Camii, okul, aşevi, kreş yapmak gibi öğrenci yurtları da sevaptır. Memur lojmanları, öğrenci yurtları artırılırsa zalimce artırılan kiralar düşecektir. Yıldırım Belediyesi ve AK Parti milletvekilleri desteği takibi ile başlanmış çok güzel bir proje de sürüyor bu konuda."

BÜYÜKŞEHİR VE NİLÜFER BELEDİYESİNDEN BEKLENENLER

*Görükle ve çevresine itfaiye grubu kurulmalı. Hatta Görükle, Şehir Hastanesi, Yolçatı, sebze hali, Kayapa, Hasanağa, Akçalar, Başköy ve İrfaniye ilerisine hizmet edecek kadar donanım ve sayıda olmalı! Yoksa İzmir Yolunun yoğun olduğu saatlerde küçük sanayiden gelecek İtfaiye ekibinin trafiğe takılması çok olası durum.

*En önemli beklenti; üniversite metro hattının Görükle ve sonrası bölgelere uzatılması.

*Büyükşehir, trafik ve genel zabıtadan ortak bir ekibin parklarda dilenci ve çevre denetimi konularında sürekli görev yapması.

*Özellikle hafta sonu ve akşamları artan trafik için Trio ve Dörtyol kavşağı; daha akıcı, kontrollü ve güvenli hale getirilmeli.

*Apartmanların, sitelerin altlarına bar vb. yapıldı. Bunların ruhsatları gözden geçirilmeli.

*Kafe vb. turizm belgeli olup sabah 05.00'e kadar açık kalma ruhsatı olan mekânlar gözden geçirilmeli. Sabaha kadar açık olduğu bilinen mekânlara şehrin diğer bölgelerinden ve yakın illerden gece 00.00'da zaten alkol almış olarak gelenlerden kaynaklı nahoş durumların önüne geçilmeli.

*Yıllardır ihmal edilen bordür ve tretuvarlar düzenlenmeli. İşgal edilen tretuvarlar işgalcilerden temizlenerek yayaların güvenli yürüyüş alanları oluşturulmalı.

*Bazı cadde ve sokakların araç trafiğine kapatılarak yaya alanlarına dönüştürülmesi. BBB Başkanlığı ve Nilüfer Belediye Başkanlığınca yıllardır ihmal edilen bordür ve tretuvarların düzenlenmesi

*İşgal edilen kaldırımlar işgalcilerden temizlenerek, yayaların tretuvarlarda güvenli olarak yürümelerinin sağlanması

*Bazı cadde ve sokakların araç trafiğine kapatılarak yaya alanları oluşturulması

*Öğrencilere yurt, barınma evi yapmanın kamuda tasarrufa takılmaması!!!

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BEKLENENLER

Görükle halkı, muhtarları ve STK yöneticilerinin öneri ve istekleri sıralanıp gidiyor:

*Birçok ilçeden büyük hale gelen ve gelişmeye devam eden Görükle'de sabit trafik ekibi ve motosikletli asayiş ve trafik ekibi istiyor halk!

*Görükle'de  polis merkezi çok uzak ve hareketsiz bölgeye yapılınca (!) yerleşim ve ilerisi;  Atatürk caddesi, Trio'yu geçince kavşakta tepe lambası yanan ancak içinde kimse olmayınca, vatandaş polisi araçta bulamayınca, caddede resmi devriye görmeyince o kavşakta bekleyen ekip otosunun otoyollardaki maket model trafik aracından  farkı kalmıyor.

*Polis denetimleri sadece alkol alınan mekânlarda değil, diğer mekânlarda da ara cadde ve ara sokaklarda da yapılmalı.

*Öğrenciler dışında değişik nedenlerle beldeye yurt içinden ve yurt dışından göç eden, serbest yaşayan ve çeteleşmeye başlayan kesimlerin buralarda ikamet etmeleri

*Uyuşturucu trafiğinin gençlere uyarlanmak istenmesi

*Tüm kuryelerin, ticari taksi, dolmuş, özel halk otobüs ve minibüsler ile kafelerde çalışanların sicil kayıtlarının sürekli kontrol edilmesi gerekliliği

*Bilhassa arka sokaklardaki kahvehane ve kafelerin sürekli denetlenerek kumar ve bahis çetelerinin yuvalanmasının önlenmesi

*Ahlaki değerlerimizi zedeleyecek durumların, amaç dışı apart ve dairelerin kapatılması gerekliliği

*Polis denetimleri sadece alkol alınan mekânlarda değil, diğer mekânlarda da değişik ana ve ara cadde ve ara sokaklarda da yapılmalı.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları