Meteoroloji'den peş peşe uyarı! Sağanak geliyor

Meteoroloji'den peş peşe uyarı! Sağanak geliyor

Meteoroloji haritayı güncelledi. Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken uyarı geldi. Bugün Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan için sarı kodlu alarm verildi. Yarın Trakya'dan giriş yapacak olan sağanak için İstanbul için de uyarı geldi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları...

2024.07.02 16:20 - Son Güncellenme: 2024.07.02 16:25 - Güncel - MİLLİYET
A
Meteoroloji'den peş peşe uyarı! Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre:

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların batı bölgelerimizde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer yerlerde normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

PERŞEMBE İSTANBUL DAHİL YAĞMUR GELİYOR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sağanak uyarısında bulundu. Prof. Dr. Şen, "Yarın Trakya'dan yağış giriş yapıyor. Perşembe İstanbul dahil Marmara ve Ege'ye yağmur geliyor. İstanbul uzun aradan sonra perşembe yağmur alacak. Perşembe Çanakkale, Balıkesir, İzmir'de de yağmur var. Sıcaklık ortalama üzerinde"

KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün genellikle öğle ve akşam saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin'de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.07.02 16:20 - Son Güncellenme: 2024.07.02 16:25 - MİLLİYET
A