Hasan Yalçın

Hasan Yalçın

31 Mart'ta Bursa'nın dağ ilçelerinden Orhaneli'de dengeler değişir mi?

2024.03.02 15:20 - Son Güncellenme: 2024.03.02 15:20
A

Malum önümüzdeki en büyük siyasi tartışma konusu yerel seçimler...

Türkiye'de her zaman bir genel seçim havasında geçer.

Mart 2024 seçimleri de epey çetin geçecek gibi gözüküyor.

Şuan için kokladığımız hava bu Bursa ve ilçelerinde...

Bursa'nın 4 dağ ilçesinde Mart 2024 yerel seçimleri, genel seçimlere göre kıyaslandığında AK Partili Belediye Başkan adaylarının kazanma şansı bir tık daha yüksek gözüksede 2019 yerel seçimlerine göre işleri biraz daha da zor gözüküyor. Sebebi ise AK Parti ve Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Belediye Başkan adaylarının tek adayla 2019 yerel seçimlere girmesinin faktörü büyük rol oynadığını söyleyebilirim.

2024 yerel seçimlerinde de AK Parti ve MHP (Cumhur İttifakı) tek belediye başkanı adayıyla seçime girerken, CHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve diğer partilerinde aday göstermeleri 2019'daki yerel seçim sonuçlarını yansıtmayacağı gibi gözüküyor.

Gelelim dağ ilçelerinden Orhaneli'ye...

AK Parti ve Cumhur İttifakı Orhaneli'nde mevcut Belediye Başkanı Ali Aykurt'un yerine Ali Osman Tayırı aday göstermesi ilçede şaşkınlıkla karşılandığını okurlarımız ve vatandaşlarımız tarafından bizzat söylendi. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt'un ilçeye kalıcı yatırımlar kazandırması, ilçe halkı bir dönem daha Aykurt'un Belediye Başkanlığı görevine devam edeceği yönündeydi.

Ama dediğimiz gibi; siyasette dengeler her zaman değişebiliyor!

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve diğer partilerin ve Bağımsız belediye başkan adaylarının ilçede yerel seçim çalışmaları aralıksız sürüyor.

Her mahalleye giderek vatandaşlarla bir araya geldiklerini gözlemliyoruz.

Orhaneli'de AK Parti ve MHP'nin adayı gösterilen Ali Osman Tayırı'n da gecesini gündüzüne katarak mahalle mahalle gezerek ilçe teşkilatıyla birlikte ilçeye yapılacak yatırımlar konusunda vatandaşlara bir araya geldiğini gözlemliyoruz.

Peki, Orhaneli'de son durum ne?

İlçe halkından aldığım bilgilere göre en çok konuşulan iki isim var?

Orhaneli'de yerel seçimin; AK Parti ve MHP'nin adayı gösterilen Ali Osman Tayır ve İYİ Parti'nin adayı Mümtaz Aslan arasında geçeceği gözüküyor.

Benim her zaman bir tezim var? Milletin iradesinin üstünde bir irade yoktur! Yeterki kazanan güzel ilçemiz Orhaneli olsun.

Bu vesileyle tüm Belediye Başkan adaylarına başarılar diliyorum.

Esen kalın.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları