Hasan Yalçın

Hasan Yalçın

Dağ ilçelerindeki mevcut belediye başkanları aday olmak istiyorlar mı? Devam ederlerse işte yeni projeleri

2023.12.03 16:04 - Son Güncellenme: 2023.12.03 18:22
A

2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Türkiye genelinde haraketlilik devam ediyor.

AK Parti'de 2024 yerel seçimleri için aday belirleme takvimi belli oldu. Buna göre 9 Kasım'da başlayacak aday başvuruları 17 Kasım'da sona ermişti.Temayül yoklaması 19 Kasım'da elektronik ortamda tüm illerde yapıldığı gibi Bursa'da da yapıldı.

Peki, durum Bursa'da durum nasıl?

AK Parti'de 2024 yerel seçimlerinde aday adayları başvurularını tamamlanırken, Aday adayı olmak isteyen Ak Parti ilçe Başkanlarını ise Genel merkezden ve İl Başkanlığından  gelecek yeşil ışığa göre istifa ederek aday adayı olması bekleniyor.

Dağ ilçelerinde durum ne derseniz  Orhaneli,Keles,Büyükorhan ve Harmancık'ta aday adayları malum çok. Bu sevindirici tabiki, İş adamı, Avukat, Memur,Üst düzey yöneticilik yapan ve kendine güvenen Hemşerilerimizde ayrı ayrı tebrik ediyorum başarılar diliyorum.

MHP'ye dağ ilçelerinde Keles veya Harmancık ilçelerinin verileceği söylentileri dolaşırken bende bu konu araştırmak için Harmancık Mhp İlçe Başkanı  Selim Yanar " . Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'ının ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin uygun görmesi durumundan Harmancığ'ın  MHP'ye verilmesi konusunda olumlu Bakıyoruz. İlçe Başkanı olarakta aday adayı oluğumu ifade etmek isterim. diyen Yanar Bizlere şuan için gelen bir şey yok bu tür söylemleri sıkça duyuyoruz dedi.

4 dağ ilçe Başkanıyla birebir görüştüm ,  göreve devam etmek istiyormusunuz?. Görev verilirse projeleriniz neler diye?

İlk görüşmem Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz oldu.

Başkan Korkmaz, "Allah nasip eder büyüklerimiz de uygun görürse devam etmek istiyoruz.

Alt yapı ve üst yapı sorunlarının çoğunu bu dönem çözdük zaten yeni dönem de en önemli başlığımız yöre ekonomisine ve insan yaşamına değer katmak

Tarım hayvancılık, kırsal turizm, ipek böceği gibi projelerimiz var, üreticilerimizle birlikte bizzat belediye olarak içinde yer alacağımız,Ayrıca kültür Sanat anlamında daha faal bir dönem olacak.

Yoğun etkinliklerin ve farklı çalışmaların olduğu heyecanlı ve hareketli bir döneme hazırlanıyoruz dedi.

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz'a  başarılar diliyorum.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'e de aynı soruları yönelttim.

Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'nın önderliğinde  bizleri tekrar görev verilir ise göreve talibiz.

Başkan Keskin Görev verilirse  " İlçemizde temeli atılan 470 m2 'lik alana sahip, "Gençlik Merkezi Binasının tamamlanması,. Keles meslek yüksekokulu kampüs projesinin ve yapımının gerçekleştirilmesi, Baraklı, ıssızören ve yunuslar - harmandemirci çok amaçlı hizmet binaları inşaatlarının tamamlanması, Güneş enerji santrali kurulumu, Merkez modern ürün toplama merkezinin yapımı, Merkez kapalı otopark yapımı, Salep yetiştiriliği yaygınlaştırılıp desteklenmesi, Dış mekan süs bitkileri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılıp geliştirilmesi, Kırsal turizimin geliştirilmesi, Seracılığın geliştirilmesi, ) Kiraz, Çilek, Badem, Ceviz, Yaban mersini, Aronya Tarımsal Ürünlerin üretiminin geliştirilmesi ve tıbbi aromatik bitkilerin üretiminin desteklenmesi, İlçemize cezaevi yapımının plan, proje ve yatırım sürecinin takip edilerek sonuçlandırılması, 3. Etap Toki konutları yapımı, gibi daha çok projelerimizle ilçemize hizmet etmeye devan edeceğiz. Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskine başarılar diliyorum.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt'a aynı soruları yönelttim.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde görevimizi en iyi şekilde ilçemize hizmet ederek yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, teşkilatlarımız, Yöneticilerimiz. uygun gördüğü taktirde bizler görevimizi yapmaya tabiki devam ederiz.

Başkan Aykurt,"  Şehitlik ve Millet Bahçesi, Engelsiz Kampüs, Yurt Binası (Apart),Gençlik ve Kültür Merkezi, Sadağı Kanyonu Kır Lokantası, Sadağı Kanyonu Seyir Terası, Doğa Turizmi ,Macera Parkı, Termal Turizm, Trekking Yolları Oluşturulması, Festival Turizmi,İmar Plan Çalışmaları, Kentsel Dönüşüm, Restorasyon Proje Faaliyetleri , Meydan Düzenleme, Türkiye'nin en Büyük Yapay Şelalesi, Mahalle Konakları, Yeni Mesire alanlarının oluşturulması, Organik Köylü pazarı, Et Entegre Tesisi, Hayvan Pazarı, Deprem Lojistik Merkezi, Kırsala Dönüş Teşvikler, GES Projesi, Yeni Maden Entegre Fabrikaları, Sulama Göletleri, Kapalı Yüzme Havuzu, Fitness Salonu ve Kırsal Mahallelerde Yeni Spor Tesisleri iler bir çok projemizle 2024'ten sonra ilçemize bu  hizmetleri kazandırmayı hedefliyoruz dedi.

Başkan Aykurt'a başarılar dilerken,

Son olarak' ta Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş'a aynı soruları yönelttim.

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş,"Söz Verdiğimiz gibi, Sözler Müjdeye, Vaatler Yatırıma Dönüşüyor" sloganımız ile 2019 yılında vermiş olduğumuz beyan ve taahhütlerin yanında gerçekleştirdiğimiz proje ve yatırımlar ile ilçemize hizmet etmenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

5 yıl dönem de yaşadığımız pandemi, sel felaketleri, deprem gibi istenmeyen olaylar ile karşı karşıya kalsakta 2019 Mahalli İdare Seçimlerinde taahhüt ettiğimiz Seçim Beyannamesinin %85'i gerçekleştirilmiş olup, beyanname dışında da büyük projelere imza attık ve çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tensipleri ile tekrar aday gösterilmem halinde , 5 yıllık süreçte fen ve teknik anlamda eksikliklerini tamamıyla giderdiğimiz ilçemizin, sosyal belediyecilik anlamında ön plana almak hedeflerimizden biri olacaktır.

Veteriner kimliğim ile yakından takip ettiğim Tarım ve hayvancılık alanında üreticilerimiz ile birlikte projeler üretmek, tohum ve fidan desteklerine devam etmek, soğuk hava depolarından, seracılık alanına yatırımlar yapmak, ürünleri marka haline getirerek, Pazar alanı oluşturmak planlarımız arasında yer almaktadır. Kadın kooperatifini aktif hale getirerek, aile ve toplum içerisinde kadınımızın rolünü öne çıkarmak istiyoruz.

7 den 70 e , gencimizden yaşlımıza, ihtiyaç sahiplerine kadar tüm hemşehrilerimize yönelik, her alanda planladığımız projelerimizi hayata geçireceğiz.

Eko turizm alanımız başta olmak üzere, Uluslar arası kamp ve karavan tesisimizi hayata geçirdik ve "Ekolojik Turizmin Örnek Adresi" yaptık. Turizm alanında gelişim planlarımızı ve projelerimizi yeni dönem içinde devam ettirerek, Turizm alanında örnek adresimizi, üst seviyelere taşıyarak,tanıtım açısından önemli olan  uluslar arası etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Türkiye de bir ilk olarak Uluslar arası Kamp ve Karavan Federasyonu üyeliğimiz devam ederken, kamp ve karavan alanımızı kamp ve gezi rotası haritasına işlettik dedi.

Başkan Yılmaz'a başarılar dilerken,

Aklıma hemen kim bu vatan için tek bir çivi bile çakmışsa onlara minnettarız.

Dağ yöremizin gurur duymamak elde değil yazamadan geçmek istedim.

2024 Türkiye yerel seçimlerinde dağ yöremizdeki tüm Belediye başkan aday adaylarımızın her birini gönülden tebrik ediyorum.

Buradan tek isimleri yazman isterdim fakat unuturum diye, Gönül kırmayayım diye bilerek yazmadım. Her biri bizim için kıymetli.

Çıktığınız  bu yolda her birinize başarılar diliyorum.

Şimdilik esen kalın

 

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları