Hasan Yalçın

Hasan Yalçın

Harmancık'ta Belediye Başkanlığı adaylığında öne çıkan isimler...

2023.11.14 10:12 - Son Güncellenme: 2023.11.14 10:12
A

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için hazırlıklar sürerken, Bursa ve ilçelerinde de hareketlilik iyiden iyiye kendini göstermeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A takımına, 'çalışmaları hızlandırma' talimatı vermesinin ardından.  Ardından CHP, İYİ Parti ve diğer partiler de yerel seçim hazırlıklarına başlandı.

AK Parti kurmayları, MHP ile işbirliği olanakları ve aday belirleme sürecine odaklanmış durumdalar.

Bursa ve ilçelerdeki kulislerde hareketlilik yaşanırken, isimler de yavaş yavaş telaffuz ediliyor.

Daha önceki köşe yazımda Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles,Orhaneli  ve Büyükhan'ı ile ilgili adayların isimlerini sizinle paylaşmıştım.

Geçtiğimiz günlerde Büyükorhan'dan sonra Harmancık'a  gittim, önümüzdeki yerel seçimlerin Harmancık'ta da  hızlı ve çetin geçeceğini tahmin ediyorum.

Harmancık'ta esnaf ziyaretlerinde, gerekse çay bahçesinde ilçe halkıyla  yaptığımız nabız yoklamalarında ilçenin genel sorunlarıyla ilgili vatandaşlar, ilçenin en büyük sorunların başında göç, işsizlik ve yol sıkıntılarını sırada olduğunu altını çizelim.

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş'ın çalışmaları, hem ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan vatandaşlar yapılan Harmancık Belediye Hizmetlerinde memnun, Burada en büyük etken tabiki mevcut Belediye Başkanı Yılmaz Ataş'ın geçmişte veteriner olması ve vatandaşlar sık sık bir ayara gelerek istişare yapması, Başkan Ataş' a artı katmış ilçede,

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimleri için kulağımıza sık sık gelen, Bursa'da Belediye Başkanlıklarını  3 ilçede Cumhur İttifakı ortağı, MHP'ye verileceği kulislerde konuşuluyor.

Bu ilçeler arasında tabiki Harmancığın da olduğu söylenmişti.

Ankara'ya iş için gittiğimiz ve yaptığımız görüşmelerde neticesinde Harmancık'ın olma olasılığının az olduğu gördüm. Tabiki siyaset bu ne zaman ne olacağı belli olmuyor.

Bursa'da diğer iki ilçe içinde kesinleşen bir şey yok.

Konu dönüp, dolaşıp tabiki önümüzdeki yıl 31 Mart''ta yapılacak yerel seçim seçimlere geliyor.

Daha önceki yazılarımda da vurguladığım gibi buradan açıkça belirmek isterim ki, parti gözetmeksizin, amacımız kimseyi parlatmak ya da öne çıkarmak değil. Amacımız ilçe halkının gönlünden geçen ve en çok konuşulan isimleri sizlerle paylaşmaktır.

Kimleri belediye başkanı adayları görmek istiyorsunuz?

Bu soruya aldığım yanıtlar da hemen hemen şu isimler öne çıkıyor...

Mevcut Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Ahmet Tufan, Yaşar Türk,  Ahmet Can, Osman Aydın, Mehmet Aslan.....

Diğer ilçelere oranla aday adayların çok olması göze çarpıyor,

Bu isimler genel olarak en çok duyduğum isimler...

Önümüzdeki süreçte ise aday adayı olacak isimler daha da artacağa benziyor.

4 Dağ ilçemizde aday adaylık süreci hızlı geçmesi benziyor.

İlçelerimiz için hayırlısını diliyorum.

Şimdilik esen kalın.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları