Hasan Yalçın

Hasan Yalçın

Dağ ilçelerindeki mevcut Belediye Başkanları değişir mi?

2024.01.15 09:29 - Son Güncellenme: 2024.01.15 09:32
A

Yerel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde haraketlilik başladı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın (7 Ocak Pazar) Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında, 12 Büyükşehir ile 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimleri için 12 büyükşehir ile 16 ilin belediye başkan adaylarını duyurdu. Diğer illerin adayları ise 15 Ocak'ta Ankara'da yapılacaktı, Pençe - Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerin taciz ve sızma girişimi sonucu şehit olan 9 askerimizin acısı içimizi yaktı. İlk açıklama ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "Bu hafta sonu yapacağımız aday tanıtım toplantımız şehitlerimiz sebebiyle, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın kararıyla ertelenmiştir" açıklamasında bulundu.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Gelelim Bursa gerçeğine, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yeniden aday olduğunu açıkladı. Başkan Aktaş açıklamanın ardından ise Bursalılara kentsel dönüşüm müjdesini vermişti.

Peki, ilçeler ne zaman açıklanacak?

AK Parti'nin normalde 15, 17 Ocak gibi Bursa ilçe Belediye Başkanı Adaylarını açıklanması bekleniyordu. Fakat ülkemizi yasa boğan şehit haberlerinin ardından açıklamaların erteleneceği bilgisi geldi.

Adayların açıklanmasının ocak sonuna doğru yapılacağı bilgisi bizlere ulaştı.

Peki, dağ ilçelerinde mevcut başkanlar değişir mi?

Dağ ilçelerinde mevcut başkanların 2019 yerel seçimlerinde seçmene söz verdikleri projeleri tek tek Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirdiklerini daha önceki yazılarımda da ifade etmiştim. Geçtiğimiz aylarda ilçelere giderek parti belirtmeden "Kimi Belediye Başkanı olarak görmek isterseniz?" sorularına ise ilk aldığımız cevap ilçelerdeki mevcut Belediye Başkalarının isimleri oldu. Tabii ki bu durumun genel merkezin dikkatinden kaçmayacağı aşikâr. Bunu neden söylüyorum, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin tekrar adayı olan Alinur Aktaş'ın aday gösterilmesi aslında bana göre bazı ilçelerde AK Parti'nin mevcut Belediye Başkanlarıyla yola devam edeceği işaretini veriyor. Ankara kulislerinde bunu sık sık duyuyoruz.

4 dağ ilçelerindeki AK Parti Belediye Başkan aday adaylarının da her birinin isimlerinin Ankara kulislerinde isimlerini de duyuyoruz. Mevcut Belediye Başkanlarını zorlayacak gibi de görünüyor.

Unutulmaması gerek; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi muhalefet partilerinin adaylarının da kuvvetli isimlerle yola çıkması, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin Bursa ve dağ ilçelerinde hareketli geçeceği gözüküyor.

Ülkemiz ve Bursa'mız için en güzeli olmasını temenni ediyorum.

Esen kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları