Hasan Yalçın

Hasan Yalçın

Dağ yöresi seçmeninden Osmangazi Belediye Başkanlığı için 4 net mesaj

2023.12.17 14:24 - Son Güncellenme: 2023.12.17 14:24
A

2024 yerel seçimlere aylar kala siyasi kulislerde hareketlilik her geçen gün hızlanıyor.

Tabiki heyecan da artırıyor.

Yerel seçimlerle ilgili genel olarak bugüne kadar Bursa'nın dağ ilçelerini yazarak hemşerilerimizin sorunlarını ve taleplerini kamuoyuna duyurmaya çalıştık. O yörenin sesini duyurmaya devam da edeceğiz.

2007-2012 yılları arasında iki dönem Dağ-Der'de genel başkanlık yapan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa Milletvekilliği ve 2019  Yerel seçimlerinde CHP'de Osmangazi Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Erkan Aydın 236 bin 679 toplam oy olarak CHP'nin oyunu yükseltmişti.

Bu notu neden altını çiziyorum?

Muhalefet partisi olmasına rağmen Erkan Aydın'ın Bursa'nın Osmangazi ilçesinde oturan ve dağ yöresinin seçmeninden iyi bir oy aldığını hep beraber gördük. Göz ardı edilmemesi gerektiği kanaatindeyim.

Dağ ilçelerinde ve mahallerinde nüfusunun hemen yarısından fazlası Bursa'da ikamet ediyor. İlçe bazında ise Osmangazi yüzde 51, Nilüfer'de yüzde 42 ve Yıldırım'da ise yüzde 28 kısmı ikametgah ediyor.

Bursa'da toplam dağ yöresi seçmenin 450 bine yakın olduğunu düşünüyorum.

Gelelim asıl meseleye...

Dağ yöresinden 2024 yerel seçimlerinde bu kez iktidar partisi AK Parti'den Osmangazi Belediye Başkan aday adayı için 4 isim göze çarpıyor.

İrfan Tatlıoğlu, Ali Yılmaz, Ali Altıoğlu ve Nazım Maral Osmangazi Belediye Başkanlığı'na aday adayı başvuru formlarını geçtiğimiz günlerde teşkilatlarına teslim ettiler.

Başarılı çalışmalara imza atan kamyonunda yakından tanıdığı isimler aslında.

Peki biraz biyografilerine bakalım.
 

İRFAN TATLIOĞLU KİMDİR?

01.10.1962 tarihinde Orhaneli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Orhaneli'de, lise eğitimini ise Bursa Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi motor bölümünde tamamladı.

1979 yılında girdiği üniversite sınavında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünü kazandı. Ancak hem ağabeyinin üniversite öğrencisi olması, hem de o dönemde yaşanan siyasi karışıklıklar nedeni ile ailesinin de isteğine uyarak üniversite kaydını yaptırmayıp babasının yanında ticaret hayatına atıldı.

1982 yılı Mart ayında askerlik görevini yapmak üzere önce Van'a ardından da Hakkâri Uludere'ye gitti. Vatani görevi sırasında rahatsızlanması üzerine Orhaneli 'ye geri döndü ve ailesinin yanında ticaret hayatına devam etti. 1985 yılında eşi Kadriye Tatlıoğlu ile evlendi ve bu evlilikten 4 çocuğu oldu.
 

ALİ YILMAZ KİMDİR?

1969 Bursa doğumlu. İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü'nden "Petrol Mühendisi" olarak mezun oldu. Çalışma hayatına 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İGDAŞ A.Ş.'de proje mühendisi olarak başladı.  2005 yılından bu yana ise Bursa'da kurduğu ve Enerji Sektöründe Danışmanlık ve Mühendislik faaliyetleri  gösteren A-Kare Mühendislik firmasının başında bulunuyor.

Dağ-Der, MÜSİAD, İTÜ İşletme Mezunları Derneği, Mimar ve Mühendisler Grubu ve Teknik Elemanlar Derneği üyesi, ayrıca, Cihannüma Derneği'nde de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Siyasi çalışmalarına, 4 yıl süre ile İstanbul Teknik Üniversitesi Milli Gençlik Vakfı Üniversite Başkanlığı yaparak ve İstanbul Milli Gençlik Vakfı İl Yönetim Kurulu üyeliği ile başlayan Ali Yılmaz sırası ile, Refah Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulunda Refah Partisi Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu ve Fazilet Partisi Kartal İlçe Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 2010 yılında Ak Parti Bursa İl Yönetim Kurulu üyesi, 2011-2014 yılları arasında da sırası ile Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı ve Halkla ilişkiler Birim Başkanlığı görevlerini üstlendi. 16 Kasım 2014 tarihinde yapılan 5'nci kongre sonucunda AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı'na seçildi. Halen bu görevini sürdürüyor.

Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

ALİ ALTINOĞLU KİMDİR?

1982 yılında, Orhanelili ve Mustafakemalpaşalı bir ailenin evladı olarak Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dünyaya geldi. Merinos İlkokulu, Emine Hasan Özatavİlköğretim Okulu ve Bursa Atatürk Lisesi'nde eğitimimi tamamladıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği (2003) ve Makine Mühendisliği (2004) bölümlerinden mezun oldu.

2004-2005 yıllarında askerlik görevini yedek subay olarak tamamladı. Evli ve iki çocuk babası olan Altınoğlu, iş hayatında bir süre serbest çalıştıktan sonra 2009 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başladı.

8 yıl Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Yol İşleri Şube Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 2018 yılından itibaren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürü olarak çalışmalarına devam etti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Osmangazi Belediyesi Başkan Aday Adayı olabilmek üzere Memuriyet hayatına ara veren Ali Altınoğlu, Bursa'nın etkin hemşehri derneklerinden Dağ-Der'de uzun yıllar başkan yardımcılığı ve başkan vekilliği görevlerini üstlendi.
 

NAZIM MARAL KİMDİR?

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde dünyaya gelmiş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Enerji, teknoloji, tarım ve medya alanlarında faaliyet gösteren Marna Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Maral, İletişim Sanatları alanında yüksek lisansını tamamladı. Siyasi yaşamına Refah Partisi Gençlik Kolları'nda adım atan Maral, kurulduğu günden bu yana AK Parti saflarında yer almasıyla biliniyor. 2020 yılında Bursa İl Başkanlığı için Genel Merkez'den davet alan Maral, bir dönem de AK Parti Bursa İl Başkanlığı Yönetim Kurulu'nda bulundu.

Bursa'da yaşayan Osmangazi'de oturan dağ yöresi seçmeninin gezerek bu 4 isim üzerinde ne düşündüklerini sorduğumuzda tek kelimeyle ifade edeyim, hemen hemen hepsinden aynı cümleyi duyduk.

"Hepsine tam destek olacağız..." dediler.

Osmangazi'de dağ yöresi seçmenin olduğu bölgelere giderek bizzat sorduk. Yaklaşık olarak 3 bin kişiye soruldu ekibimiz tarafından onu belirtmek isterim.

İrfan Tatlıoğlu, Ali Yılmaz, Nazım Maral ve Ali Altınoğlu isimlerinin dağ yöresinde ciddi oy potansiyeli olduğuna şahit olduk.

Bu isimlere Osmangazi'de STK ve hemşeri derneklerinde destek beklediklerinin bir kez daha altını çizerek, kendilerini çıktıkları bu yolda tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Şimdilik esen kalın.
 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları