Celine Dion kamera karşısında nöbet geçirdi!

Celine Dion kamera karşısında nöbet geçirdi!

Dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı Celine Dion, geçtiğimiz aralık ayında nadir görülen bir nörolojik rahatsızlık olan Stiff Person Sendromu'na (Katı Kişi Sendromu) yakalandığını duyurmuştu. Tedavisi olmayan hastalığı sebebiyle konserlerini iptal eden 56 yaşındaki sanatçının belgeselinde, nöbet geçirdiği görüntüler yer aldı.

2024.06.27 22:04 - Son Güncellenme: 2024.06.27 22:07 - Magazin - MİLLİYET
A
Celine Dion kamera karşısında nöbet geçirdi!

Celine Dion, Aralık 2022'de Instagram hesabı üzerinden takipçileriyle dertleşmişti. Üç çocuk annesi şarkıcı, gözyaşları içinde bir milyonda bir kişide görülen Stiff Person (Katı Kişi) Sendromu'na yakalandığını açıklamıştı.

NÖBET GEÇİRDİĞİ ANLAR KAMERADA!

Sanatçı, şimdilerde hastalıkla mücadelesini anlattığı 'I Am: Celine Dion' adlı belgeselle adından söz ettiriyor. Yaşadıkları hakkında konuşan ünlü şarkıcının belgeselinde, kameralar karşısında bir nöbet geçirdiği anlar yer aldı. O görüntüler, kısa sürede dünya basınının gündemine oturdu.

GÖZYAŞLARI HAYRANLARINI ÜZDÜ

Bütün kasları işlemez hale gelen ve çektiği acı yüzünden açıkça belli olan Celine Dion, nefes almak için zorlanırken görülüyor. Şarkıcı, nöbet geçirirken belgeselde birlikte çalıştığı kamera ekibi sessizce çekimi sürdürüyor. Tıbbi yardım ekibi ise şarkıcıyı rahatlatmak için elinden geleni yapıyor. O anlarda Dion'un gözlerinden yaşlar süzüldüğü görülüyor.

"GÜVENDE OLDUĞU İÇİN ÇEKİME DEVAM ETTİM"

Belgeselin yönetmeni Irene Taylor, Celine Dion'un nöbet geçirdiği anlarda yaşadığı kararsızlıktan bahsetti: Dion çok hızlı bir şekilde nöbet geçirmeye başladığında bunu kameraya alıp almama konusunda karasız kaldım.

"İHTİYAÇ OLSA HİÇ ŞÜPHESİZ YARDIM EDERDİM"

Yönetmen Irene Taylor, "Odada birkaç kişi vardı ve herkes ona yardım etmek için eğitimini aldığı şeyi yapıyordu, hepsine böyle bir durumda ne yapmaları gerektiğine dair tıbbi eğitim verilmişti. Celine, olabileceği en iyi ellerdeydi. Eğer fazladan bir çift ele ihtiyaçları olsaydı, mikrofonumu bırakır ve hiç şüphesiz onlara yardım ederdim. Güvende olduğu için çekime devam etmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Stiff Person Sendromu (katı kişi sendromu) nedir, belirtileri neler?

Katı kişi sendromu, yüksek ses veya hafif dokunuş gibi şeyler tarafından tetiklenebilen sert kaslara ve ağrılı kas spazmlarına neden olur.

Nedeni bilinmemekle birlikte, katı kişi sendromunun bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücudun normal dokularına saldırdığı "otoimmün hastalıklardan" olduğu düşünülüyor.

KATI KİŞİ SENDROMU BELİRTİLERİ

Kronik ağrı, bozulmuş hareketlilik ve lomber hiperlordoz genel belirtilerdir.

Spazmlar şiddetli ve öngörülemeyen bir şekilde ortaya çıkabilir ve bazen kemikleri dahi kırabilecek seviyeye ulaşırlar.

Hastalar bazen ses ve dokunmaya çok duyarlı hale gelirler ve bu durumlar spazmları tetikleyebilmektedir. Hastalığın kesin mekanizması belirgin değildir. 

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2024.06.27 22:04 - Son Güncellenme: 2024.06.27 22:07 - MİLLİYET
A